X

Team België op pole position voor de MXON !!!

België heeft in het Letse Kegums de kwalificaties voor de Motocross of Nations gewonnen. Met een tweede plaats van Jeremy Van Horebeek in de MXGP klasse en de reekszege van Kevin Strijbos in de Open klasse had België genoeg om morgen als eerste te mogen plaats nemen achter het starthek. Onze derde landgenoot Julien Lieber kende minder geluk en moest na een viertal ronden de pitbox opzoeken met een mechanische problemen.

De tweede plaats was voor het Franse team dat met Gautier Paulin de eerste Qualifying Heat won. Daarbij pakte Dylan Ferrandis ook nog eens een vierde plaats in de MX2 klasse. Hierdoor was de vijfde plaats van Steven Frossard in de Open klasse overbodig omdat enkel de twee beste resultaten meetellen.

Het Engelse team pakte de derde plaats in de kwalificaties met als beste uitslag de tweede plaats van Dean Wilson in de Open klasse. Tommy Searle (MX2) en Shaun Simpson (MXGP) pakte elk een vijfde plaats in hun klasse.

Onze Noorderburen sloten de kwalificaties af op een vierde plaats met Glenn Coldenhoff op een tweede plaats in de MX2 klassen en “Good Old” Marc De Reuver pakte een zevende plaats in de Open klasse. Hiermee had Nederland dus genoeg om morgen toch wel een mooi startpositie te gaan kiezen. Ceriel Klein Kromhof werd tenslotte als vijftiende afgevlagd in de MXGP klasse.

Antonio Cairoli had het grootste aandeel in de vijfde plaats van het Italiaanse team. Cairoli won zomaar eventjes de Qualifying Heat in de MX2 klasse. David Philippaerts pakte een negende plaats in de Open klasse en Davide Guarneri werd tiende in de MXGP.

Wat met Team USA… Hier was Ryan Dungey de sterkste vertegenwoordiger met een derde plaats in de MXGP klasse. Jeremy Martin kwam in de MX2 hard ten val en moest een paar ronden later zelfs ook opgeven. Dus lag alle druk op de schouders van Eli Tomac. Maar ook Tomac kwam ten val in de start en moest dan ook als bijna allerlaatste terug vertrekken. Toch haalde Tomac er toch nog een mooie achtste plaats mee uit de brand.

Nations Qualification :
1. België 3p (Van Horebeek-Lieber-Strijbos)
2. Frankrijk 5p (Paulin-Ferrandis-Frossard)
3. Engeland 7p (Simpson-Searle-Wilson)
4. Nederland 9p (Klein Klomhof-Coldenhoff-De Reuver)
5. Italië 10p (Guarneri-Cairoli-Philippaerts)
6. Estland 10p (Krestinov-Kullas-Leok)
7. Duitsland 10p (Nagl-Jacobi-Ullrich)
8. USA 11p (Dungey-Martin-Tomac)
9. Zwitserland 13p (Guillod-Seewer-Tonus)
10. Rusland 18p (Tonkov-Brylyakov-Mikhaylov)












Foto : CDS
Tekst : @Kris…