X

Team Belgium is er klaar voor !

Volgende week wordt in Letland de MXON gereden op de omloop in Kegums. Het Belgische team krijgt daar de moeilijke opdracht om hun titel te verdedigen, maar bij de voorstelling gisteren klonken enkel positieve reacties!

Er mogen dan wel twee rijders uit het team van vorig jaar geblesseerd zijn, toch kunnen we niet spreken van een minder team, aldus team manager Joel Smets. Jeremy en Kevin finishten als tweede en derde in de eindstand van het WK en Julien reed in de laatste wedstrijden zijn beste wedstrijden van het jaar. Hij mag dan wel zo bekend niet zijn bij het grote publiek maar misschien kan hij wel voor de verassing zorgen. Ik denk dat je hem een beetje kunt vergelijken met onze nieuwste rode duivel (ja ik volg het voetbal…)Divock Origi. Hij is net zoals Julien 20, was bij het grote publiek zo goed als onbekend maar scoorde wel de eerste goal voor onze duivels op het WK…  We zijn er klaar voor om de titel te verdedigen. We krijgen in Kegums geen zandbak zoals in Lommel. Het is wat zanderig met een harde ondergrond waar de meeste teams wel goed uit de voeten zullen kunnen. We zullen het onderste uit de kan moeten halen om de overwinning binnen te halen, maar dat kunnen we. Er zijn meerdere sterke team maar dat is eigen aan de MXON, je moet je gewoon aan een keiharde keiharde wedstrijd verwachten en het beste uit jezelf halen.

Jeremy van Horebeek #1: MXOn is de wedstrijd voor het jaar. Ik heb nu reeds enkele deelnames achter de rug en ben dus niet te gestresseerd. Ik ben klaar voor de MXON en kijk er naar uit om met de nr 1 plaat te rijden. Mijn enkel baarde de voorbije GP’s wat zorgen maar het gaat steeds beter en beter. Ik zal zondag alvast nog wat voorzichtig zijn, ik heb genoeg punten voorsprong op Kevin voor de Belgische titel. Maar in Kegums zal de enkel  zeker 100% zijn!

Julien Lieber #2: Het was een droom die werkelijkheid werd als Joel me belde voor de naties. Spijtig dat Clement en Ken uitgevallen zijn met een blessure, maar dat geeft een kans voor mij om me te bewijzen. Sinds de overstap naar mijn nieuw team loopt alles goed. In Brazilië kwam ik fysiek nog wat tekort en in Mexico was ik wat ziek, maar voor de naties zal ik er zeker staan !

 

Kevin Strijbos #3: De laatste wedstrijden zijn heel goed verlopen. Sinds Lommel gaat het erg goed. Enkel spijtig dat ik in Mexico met een tweede en een derde plaats niet op het podium kwam. Ik kijk zeker uit naar de naties. Het is de grootste wedstrijd van het jaar en het is altijd leuk om voor je land te kunnen rijden. Ik denk dat we met dit team kunnen winnen!

Hieronder een gallery van de voorstelling in Pierreux.
































Foto’s CDS