X

Dean Ferris: “Focussen op de MXGP in 2015”

Dean Ferris zit volop in zijn herstelperiode van een gebroken dijbeen dat hij opgelopen heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het Wereldkampioenschap 2014. Maar kijkt nu toch al vooruit naar volgend seizoen, waar hij toch zijn eerste volledige seizoen in de MXGP zal gaan afwerken.

De Australiër moet nog een paar details afwerken om zijn overeenkomst voor 2015 te gaan tekenen. Maar er word verondersteld dat het Husqvarna zal gaan worden en dan zal de 24-jarige moeten gaan kiezen tussen de FC350 en de FC450 machine. Ferris werd in eerst instantie al gekoppeld aan het Ricci Racing team, maar afgelopen week kregen we de bevestiging dat Rui Goncalves het Italiaanse MXGP team zal vervoegen. Dus dat betekend dat hij waarschijnlijk een plaats zal krijgen bij het Red Bull IceOne (waar hij de laatste vijf wedstrijden als wild-card reed) of het Wilvo Nestaan team van Jacky Martens dat gevestigd is in Lommel.

Ferris kwam terug in de Grand Prix’s na een moeilijk en met wat ongelukkige kwetsuren over van het AMA avontuur bij het Red Bull KTM team in de US. De winnaar van de Belgische GP 2013 vond in Europa alleen een motor om de Finse en Zweedse GP te betwisten. “ Er was niet veel tijd en stond dan ook onder enorme druk om deze races tot een goed einde te brengen. Het was dan ook heel moeilijk omdat ik uit een kwetsuur kwam om de snelheid te halen om goeie resultaten neer te zetten. “Zei hij na afloop van zijn zesde plaats in Finland en was dan ook veelbelovend over de FC350 van Tyla Rattray waar hij mee reed” “Het was dan ook een hectische periode met het testen en de setting van de motor, maar ik deed mijn best om toch voor volgend seizoen kans te maken op een goeie motor.”

“Ik leg dus al mijn eieren in één mandje om toch hier te kunnen rijden in de MXGP (Voor 2015)” zei hij, “Er was geen andere optie in mijn gedachten om hier terug naar Europa te komen. Je moet de richting ingaan waar je zelf ook wilt naar toe gaan. Ik heb dan ook geen spijt van mijn keuze, ik kreeg een geweldige kans met Red Bull KTM en die heb ik dan ook genomen.”

Tekst : Adam Wheeler – OTOR
Foto : IceOne Racing