X

Febvre zet ‘Superbiker’ naar zijn hand!

Mettet is naar goede gewoonte één van de vaste afspraken in oktober. Wanneer de meeste motorsport activiteiten naar z’n einde lopen kan er dan nog een keer geknald worden in Mettet!

Maar helaas heeft de economische realiteit Mettet ook ingehaald. Géén tientallen motorcrosstoppers uit binnen en buitenland meer aangevuld met de wereldtop uit de supermoto. De organisatoren hebben zich dit jaar gehouden aan de wereldtop uit de supermoto wereld aangevuld met 7 starbike piloten, waaronder o.a. Romain Febvre, Jeremy Van Horbeek en de Ward familie als grootste namen.

Dit kan echter de pret niet drukken. ‘s Zaterdag kregen we een aangename dag van trainingen in een leuk herfstzonnetje. Op zondag werd het dan weer enorm koud maar konden we ons gelukkig opwarmen aan de raceactie die we aangeboden kregen. Zo konden we in één van de halve finales een leuk duel aanschouwen tussen Romain Febvre en Maunu Hermunen.

Na een entertainende afvallingskoers maakte alle gekwalificeerde zich op voor de finale. Een finale die meteen op een duel Romain Febvre – Thomas Chareyre uitdraaide. Beide Fransen legde elkaar een vuur aan de schenen en zorgde voor het peper en zout in de finale. Na enkele malen van plaats te wisselen was het toch voormalig supermoto piloot en WK MX2 piloot Romain Febvre die aan het langste eind trok. Thomas Chareyre finishte tweede voor de Italiaan Christian Ravaglia. Een van in de achtergrond teruggekomen Maunu Hermunen finishte vierde. Eerste Belg was Jeremy Van Horebeek. De Yamaha piloot was daarmee ook meteen de tweede starbike piloot na Romain Febvre.

Top10 Finale Superbiker Mettet

  1. Febvre Romain
  2. Chareyre Thomas
  3. Ravaglia Christian
  4. Hermunen Mauno
  5. Vermeulen Devon
  6. Van Horebeek Jeremy
  7. Occhini Andrea
  8. Bougard Waren
  9. Melotte Cedric
  10. Baffeleuf David

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven