X

Napraten: TC222 The Movie

Gisteren was het dan zover, het Belgische publiek mocht zich opmaken voor de ‘Tony Cairoli The Movie’ première. Massaal zakte de motorcrosswereld af naar de kinepolis in Hasselt. Van Stefan Everts, Joel Smets, Genette Väge en Brent Vandoninck tot motorcrossjournalisten Jurgen Schroten en voormalig Ronde van Vlaanderen winnaar Nick Nuyens waren op de afspraak voor één van de grootste motorcross gebeuren van het jaar!

Na de korte speech van makers en onderwerp, namelijk Nick Janssen, Jean Paul Maas en Tony Cairoli kon de film beginnen. De vergelijkingen met de vorige film van het duo Nick en JP stoppen meteen bij het ene feit dat beide films zich afspelen in het motorcross milieu. Zoals de man achter de camera, Nick, het mooi vertelde: ‘in de vorige film hadden we vele verschillende verhaallijnen in deze hebben we er maar één’. Toch verveeld Tony Cairoli nooit in deze film. U kan fan zijn van Clément Desalle, Gautier Paulin, Jeremy Van Horebeek of andere Jeffrey’, en Ryans, deze man oogst zelfs bij de fans van z’n tegenstanders respect!

De jonge Italiaan die alleen en enkel met z’n talent in z’n rugzak naar het noorden van z’n land trok om z’n droom na te jagen. Een man die in tegenstelling tot vele niet van dag één gepamperd werd met de allerbeste spullen. Het leven van Antonio Cairoli is een mooi voorbeeld dat niks voor niks komt, dat alles z’n prijs heeft.

Na de film vroegen we o.a. de mooie Genette Väge om haar mening: ‘De film was bijzonder mooi, het verteld het verhaal op een hele mooie manier. Het verhaal van een kerel die vanuit een gezin komt met weinig middelen en dan uitgroeit tot als het ware een echt symbool in z’n sport, dat is enorm inspirerend.’ Als we vragen of het ook een goede film is voor niet motorcross fans antwoord de Noorse ‘Het verhaal overstijgt het motorcross, het gaat over iemand die zich opwerkt tot een ster.’

Ook Brent Vandoninck kruiste we, ook zijn mening was uitsluitend positief: ‘Heel de film blijf je geïnteresseerd kijken, zeker ook omdat het over Cairoli gaat! Je ziet nu eens vanwaar hij komt en dat het ook voor hem niet alléén maar zonneschijn is geweest. Dat is zeker een knap aspect aan de film, daarnaast zien dat hij als kind het moest doen met één helm voor drie seizoen dat is gewoon onvoorstelbaar.’ Ook hem stellen we de vraag of de film onze sport kan overstijgen: ‘Het gaat niet alleen maar over de cross, het gaat over een ware kampioen! Daarnaast was hier zoveel volk dat kan toch niet allemaal volk van de motorcross zijn.

Wielerkampioen Nick Nuyens passeerde ook nog even voorbij ons. Nick die daar via Red Bull was wist ons te vertellen dat de tijd was voorbij gevlogen ‘altijd een goed teken’ voegde hij er aan toe. Wat vond de man er van die eigenlijk geen connectie heeft met de sport? ‘Het is iets heel anders dan wat ik altijd heb gedaan, maar ik hou natuurlijk wel van zulke verhalen, een echt succesverhaal. Van ‘Zero to Hero’ en toch een gewone persoon blijven dat is echt prachtig facet. Voor elke sport fan zal dit een leuke film zijn want zijn verhaal geld voor elke sporter. Je moet een oneindige motivatie hebben, naast natuurlijk de van thuis uitgekregen talenten, maar je echt realiseren dat niks voor niks komt, de juiste weg volgen en de juiste mensen rondom u hebben dat is belangrijk voor elke sporter en eigenlijk elke mens. De film staat dan ook echt voor die dingen.’ Kortom Nick Nuyens had een geweldige avond en toen was de avond nog jong!


















Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Bavo Swijgers