Supercross in Milaan

Supercross in Milaan
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen weekend werd in de rand van het EICMA gebeuren twee supercross evenementen georganiseerd. Van de lage landen was daar Nick Kouwenberg aanwezig en de kersverse JTech Honda piloot deed het in z’n nieuw tweede thuisland meer dan behoorlijk! De Nederlander wist op vrijdag knap tweede te finishen in de finale, datzelfde resultaat zette Kouwy ook nog eens neer op zaterdag. Beide dagen werden in de 250cc klasse gewonnen door de Italiaanse thuispiloot Michele Cervellin.

In de 450/SX1 klasse was het uitkijken naar o.a. Cedric Soubeyras en Christophe Pourcel. Beide heren stomen zichzelf klaar voor aankomend weekend, want dan willen ze schitteren voor eigen publiek in Lille! Cedric Soubeyras kende een geweldig weekend. De CLS Kawasaki piloot won 3 van de 4 finales en kroonde zich daarmee ook meteen tot Europees kampioen. Een kampioenschap dat helaas nog maar één ronde kent. Christophe Pourcel op zijn beurt kende een wisselvallige wedstrijd in Milaan. De tweevoudig AMA Lites Supercross kampioen begon het weekend met twee zevende plaatsen. Gelukkig kon de man uit Marseille het weekend nog enigszins positief afsluiten met een sterke inhaalwedstrijd in finale 1 die hem een vijfde plaats opleverde, de tweede finale domineerde CriCri van start tot finish, dit voor Cedric Soubeyras.


Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Offroad Pro Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …