X

Tony Cairoli – De 350 is mijn lieveling!

Op de Belgische première van ‘Tony Cairoli The Movie’ hadden we uiteraard ook een gesprek met de hoofdrolspeler. Wat vind de Italiaans achtvoudig wereldkampioen van z’n eigen film? ‘Het is geweldig om de film te zien en dat over heel Europa. Daarnaast is het ook schitterend om hem hier in België te zien met sponsors, fans en vrienden die allen geëmotioneerd worden door het verhaal. Een verhaal dat iedereen nu van naaldje tot draaitje kan leren kennen en dat me hopelijk nog vele fans en respect oplevert.’ Hoe regeerde Italië op de film van hun held? ‘De film werd in Italië in ongeveer 25 bioscopen vertoond en we hadden zeer goede feedback van alle mensen daar!

Nu we de wereldkampioen toch hadden gestrikt konden we natuurlijk ook niet anders dan hem even te polsen naar 2015 en het duel met Ryan Villopoto. Wat denkt de KTM piloot van z’n nieuwe tegenstander, veranderd dit iets? Cairoli: ‘Het veranderd uiteraard iets. Het is de beste Amerikaanse piloot van zijn generatie die afzakt naar het wereldkampioenschap en dat brengt vele goede dingen met zich teweeg. Laat me dan vooral denken aan meer aandacht van publiek en media. Maar iedereen praat over Villopoto en mezelf maar laten we ook de andere niet vergeten want deze staan ook niet stil’ Andere? ‘Ja ik denk zomaar aan Gautier Paulin die sterk zal zijn op z’n nieuwe machine, Jeremy Van Horebeek die dit jaar al enorm sterk was en nog wel een stap vooruit zal maken. Maar ook Clément Desalle als die zonder blessures blijft is die altijd gevaarlijk en vul dan ook nog maar aan met m’n teamgenoot Ken De Dycker.

Gaat de Siciliaan nog iets veranderen aan z’n manier van werken, denkt hij iets extra nodig te hebben voor o.a. Villopoto maar ook Paulin en de andere te kloppen? Zien we hem op een 450 of een 350cc? ‘Volgend seizoen gaan we voor een volledige nieuwe motor’ aldus Cairoli. ‘Deze moeten we nog eens testen ergens eind deze maand en dan test ik zowel de 450 als de 350. Aan de hand van die testen zal ik m’n definitieve beslissing maken. Het is echter geen geheim dat de 350 mijn lieveling is. De motor is samen met mij opgegroeid in de MX1/MXGP klasse.’

Tekst: Matthias Van Eeckhoven
Foto: CDS