3 uit 7 ONK’s tijdens een GP weekend!

3 uit 7 ONK’s tijdens een GP weekend!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het is zover, kort nadat de BMB kalender is uitgekomen zijn nu ook de Nederlanders klaar met hun overleg. Het minste wat je over de ONK kalender kunt zeggen is dat hij experimenteel en apart is! Laten we even een kijkje nemen en overlopen.

ONK solo motocross-kalender 2015

15 maart: Gemert
29 maart: Halle
14 mei: Rhenen
19 juli: Markelo
13 september: Varsseveld
20 september: Oss
11 oktober: Mill

Het eerste wat mij opviel is dat 3 van de 7 wedstrijden samen vallen met een overzeese GP. Zo zullen Halle, Varsseveld en Oss samen vallen met de GP’s van Argentinië, Mexico en USA.
In Nederland doen ze het echter niet meer als het voorgaande jaar, hierbij bedoel ik de gehele kalender afwerken nog voor de zomer vakantie begint.
Zoals altijd zien we wel weer prachtige circuits, Oss, Rhenen, Mill, Varsseveld … één voor één behoren ze tot Nederlands mooiste, ook de niet genoemde circuits zouden naar verluid prachtig zijn.

Nog enkele belangrijke wijzigen zijn dat er nu prijzengeld zal verdeeld worden tot en met plaats 20, hier laat de KNMV wel even duidelijk merken dat ze meedenken zijn met hun licentiehouders! Ook hebben ze een promotor gevonden, Motocrossplanet zal de promotie verzorgen van het ONK en zorgen dat elke organisatie en de officiële ONK website uniform zullen zijn.
Tenslotte weten ze ook in Nederland dat de jeugd de toekomst is, zo wordt er momenteel nog onderzocht op welke zaterdagen er NK Jeugd wedstrijden kunnen plaatsvinden!

Ik raad iedere Belg aan om eens een ONK’tje mee te pikken, het format met slechts 4 klasses (MX1, MX2, 125cc & 85cc) zorgen keer op keer voor leuke wedstrijden.

LEES MEER  MXGP China verzet naar 15 september!!

Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven

Uw reacties

Ook te lezen