X

Assen bijna klaar voor MXGP presentatie

Assen de thuisbasis van de Dutch TT Race is het enige overlevende circuit dat deel uitmaak van het Wegrace Worldchampionship zins 1949, zal volgende week een presentatie maken over hun plannen in de MXGP. De faciliteiten die iets ten noorden van Groningen liggen, zullen dus de zestiende wedstrijd van het Grand Prix seizoen voor het FIM Motocross World Championship ontvangen op 30 augustus. Het zal ook trouwens de laatste van het seizoen zijn op het Europese continent.

Blijkbaar zal het motocross circuit er natuurlijk vlak en zanderig bijliggen naast het beroemde en bekroonde asfalt circuit. Waar de organisator en de teams toch wel permanent kunnen gebruik maken van de paddock ruimte en de tribunes waar de fans een mooi overzicht over het circuit krijgen.

Assen is dan ook de derde organisator op de 2015 MXGP kalender dat gebaseerd is op een traditionele motorsport complex zoals Losail en Nakhonchaisri.

Insiders van de sport hopen dan ook dat Assen niet de fout gaat maken als op de Lausitzring circuit tijdens de Duitse GP in 2013, waar de toeschouwers in te verre stadions moesten plaatsnemen en zo werd het dan ook een sfeerloze wedstrijd. Één van de sterke punten bij de MXGP is dat de toeschouwers dicht bij de actie en de rijders kunnen komen. Assen moet dit dus goed voor ogen houden in hun organisatie voor de komende zomer.

In Holland kunnen ze zich vermaken met twee MXGP wedstrijden in 2015. De eerste krijgen we op het circuit van Valkenswaard dat zal doorgaan als de Grand Prix van Europa eind april. Lierop dat één van de populairste zandcircuits op de GP-kalender was, kreeg wat lokale weerstand over lawaai en vooral planning zorgen. Hierdoor kwam Assen op het voorplan dat natuurlijk hoopt op meer toeschouwers te kunnen lokken dat meteen goed is voor de stad zelf en natuurlijk de infrastructuur dat toch wel in de kraam van MXGP strategie past… alhoewel we op de officiële website absoluut nog geen enkele vermelding krijgen of een kleine promotie van de GP op 30 augustus.

Tekst: Adam Wheeler – OTOR magazine