X

Bakens Yamaha komt naar buiten met een team!

De Bakens Yamaha dealership vanuit Sint-Pauwels komt met een team naar buiten voor het seizoen 2015. Robin Bakens, die vorig jaar nog deelnam aan de GP van Lommel, is de initiatiefnemer. “De bedoeling is niet dat we titels gaan halen of wedstrijden met de vleet gaan winnen, al zou dat leuk mee genomen zijn natuurlijk” Aldus Robin.

Wat mogen we dan wel verwachten van dit 8 koppig team? “Wat we hiermee willen bereiken is een team naar buiten te brengen dat goed staat voor de zaak. Iedereen in het team zal met alpinestars kledij, Arai helmen , Gaerne botten, Scott brillen, een Yamaha, dezelfde stickerset … rijden en de zaak ten volle promoten. Elk van deze jongens zijn ook goede kerels die het verdienen om een duwtje in de rug te krijgen, daarbij zullen enkele onder hen zonder twijfel goede resultaten neer zetten.”

Het Bakens MX team werd tijdens de open deur voorgesteld, de rijders die in dit team zullen rijden zijn; Ryan Bonnewijn, Caine Van Pottelbergh, Marnicq Tonnelier, Mike De Decker, Dennis Van Hul, Tjörven Pooters en Kevin Putman. Wie een beetje thuis is in het amateurcross wereldje ziet meteen dat deze jongens in verschillende federaties actief zijn. Bonnewijn zal zo het FPCNA en BMB kampioenschap betwisten op een 85cc. Van Pottelbergh en Tonnelier zullen beiden op een 125cc rijden, de ene bij de VJMO Aspiranten en de andere bij de FPCNA, beiden zullen ze ook enkele BMB manches rijden. Van Hul en Pooters zullen op hun beurt een 250cc 4-takt besturen, Van Hul als fulltime BMB nationalen MX2 piloot en Pooters afwisselend de bmb en VLM Juniors klasse. Er zijn ook nog twee MX1 rijders in het team. De Decker en Putman zullen de grote YZ450f besturen, De Decker zal dat als MCLB Inter B en BMB MX1 Nationaal doen en Putman als fulltime BMB Nationaal. Ten slotte zal ook initiatiefnemer Robin Bakens in dit team rijden, hij zal het Bakens MX Team vertegenwoordig op onder meer de GP’s van Assen, Valkenswaard en Lommel. Alsook zal hij het BK MX2 en de ONK’s mee rijden.

Mocht je aan de kant van het circuit staan en één van deze jongens herkennen? Aarzel dan niet om hen aan te moedigen en hun eens te bezoeken in de paddock!

 

Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven