X

Geen Italiaans kampioenschap voor de KRT-rijders

Terwijl het er naar uitziet dat bijna elk MXGP fabrieksteam aan de start zal staan van de eerste wedstrijd van het Italiaans kampioenschap in Riola Sardo op het einde van de maand, zal het lang verwachte debuut van Ryan Villopoto op Europese bodem niet plaats vinden in het zand van Sardinië.

Het ziet er naar uit dat het KRT team niet zal deelnemen aan deze wedstrijd, en in tegenstelling tot het KTM, Yamaha, Honda en Husqvarna team ook niet zal testen op het Italiaanse eiland. Volloopt en zijn teamgenoot Rattray hebben tot nu toe kunnen genieten van de ideale omstandigheden in de VS om zich voor te bereiden. Naast hen zijn ook de Suzuki rijders Desalle, Strijbos en Coldenhoff zich op Amerikaanse bodem aan het klaarstomen.

Wanneer de AMA MX en SX kampioen voor het eerst aan de start zal komen op Europese bodem is nog onbekend.  In het verleden heeft het KRT team telkens de internationale wedstrijd in Valence op de kalender gehad en het zou wel eens kunnen dat dit hun eerste wedstrijd wordt in de voorbereidingen op het WK dat eind februari van start gaat in Qatar. Vorig jaar werd de wedstrijd in Valence wel nog geannuleerd na hevige regenval in Frankrijk.Dit jaar gaat de wedstrijd door op 14-15 februari.