X

Gyan Doensen is een klasse apart in Lierop

Onder een heerlijke voorjaarszon heeft Gyan Doensen de Dutch MX Opener 125cc in Lierop gewonnen. De Limburger wist beide manches met een ruime voorsprong op zijn naam te zetten. Maximillian Ernecker, de grote broer van 85cc-rijder Moritz, werd tweede (3-2) voor de Kasimir Hindersson (2-3). De Fin was erg snel maar een botsing met Lotte van Drunen gooide roet in eten van de Motovation Motorsport-rijder. Jarne Bervoets won vorig jaar met overmacht de 85cc-klasse in Lierop, nu werd hij vierde voor Dean Gregoire die ook de overstap heeft gemaakt naar de 125cc-klasse!

1e manche:
Met hun 250F-motoren nemen Lynn Valk en Lotte van Drunen de beste starts. Ze worden echter snel achterhaald door de jeugdige crossers. Doensen komt als eerste uit de ‘Herselse Bossen’ gevolgen voor Ernecker en Hindersson. De 17-jarige KTM-rijder wist vorige week in Hawkstone Park te zegevieren en nu jaagt hij op Ernecker. Deze verdedigt zich goed maar Hindersson is sneller en neemt de tweede plaats over. Ernecker rijdt vervolgens een eenzame wedstrijd want Gregoire heeft een behoorlijke achterstand. De 13-jarige crosser uit het naburige Geldrop komt op een mooie vierde plaats over de finish voor Cole McCullough. De Ier heeft geen goede start gehad maar hij knokt voor elk plekje. De vijfde plaats kan hij overnemen wanneer Bervoets ten val komt maar dat is ook het maximale voor de Fantic-rijder. Na zijn zware knieblessure is Douwe Van mechelen iets later aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen kunnen beginnen. De Belg stuurt zijn SDM-Fantic naar de zesde plaats voor Jayson van Drunen wiens vader Marcel jaren geleden in Lierop op een GP-podium mocht klimmen! Bervoets komt als achtste over de finish voor Freddie Bartlett, teamgenoot van Hindersson, en de Italiaan Alessandro Gaspari.

2e manche:
Ook de tweede manche nemen Valk en Van Drunen het voortouw richting de eerste bocht maar in de eerste ronde stelt Doensen orde op zaken. De 15-jarige crosser uit Swalmen voelt zich duidelijk als een vis in het water en hij neemt weer snel afstand. Van Drunen komt als derde uit de eerste ronde voor Hindersson maar over de grote tafelberg raken ze elkaar. Beide komen ten val en moet dus in de achtervolging. Maxime Lucas neemt de derde plaats over voor landgenoot Bervoets en Dex Kooiker. Een klein foutje van Lucas zorgt ervoor dat hij tegen de grond gaat waarmee hij dan plaatsen verliest. Vooraan heeft Doensen de wedstrijd onder controle en ook Ernecker ziet zijn notering niet meer in gevaar komen. Daarachter is het echter behoorlijk spannend want Gregoire komt na een mindere start opzetten en ook Hindersson heeft zich nog niet overgegeven in de strijd om het podium. Met zijn lange benen maakt Hindersson vele meters en hij weet Bervoets nog te achterhalen. Achter de MJC-rijder wordt Aron Katona vijfde. De Hongaar maakt vanaf dit seizoen ook deel uit van het KTM Junior plan, in 2021 won hij het WK 65cc in Griekenland. De Zweed Bartlett wordt zesde voor Van mechelen en Gregoire die even ten val is gekomen. De in Franse dienst rijdende Lucas wordt negende voor de Bulgaar Toshev Ventsislav.

Zowel Valk als Van Drunen komen de tweede manche door machine problemen niet aan de finish. Hierdoor wint Shana van der Vlist bij de dames voor Sara Andersen en haar landgenote Malou Jakobsen.

Volgende week beginnen de KNMV Dutch Nationals op het circuit van Oss.

Uitslagen Dutch MX Opener 125cc; Lierop, NL:
1e manche
1. Gyan Doensen NL KTM
2. Kasimir Hindersson SF KTM
3. Maximillian Ernecker A GasGas
4. Dean Gregoire NL KTM
5. Cole McCullough Ier Fantic
6. Douwe Van mechelen B Fantic
7. Jayson van Drunen NL Yamaha
8. Jarne Bervoets B Yamaha
9. Freddie Bartlett S KTM
10. Alessandro Gaspari I KTM

2e manche:
1. Gyan Doensen NL KTM
2. Maximillian Ernecker A GasGas
3. Kasimir Hindersson SF KTM
4. Jarne Bervoets B Yamaha
5. Aron Katona Hon KTM
6. Freddie Bartlett S KTM
7. Douwe Van mechelen B Fantic
8. Dean Gregoire NL KTM
9. Maxime Lucas B KTM
10. Toshev Ventsislav Bul GasGas

Dagklassement 125cc:
1. Gyan Doensen NL KTM 1-1
2. Maximillian Ernecker A GasGas 3-2
3. Kasimir Hindersson SF KTM 2-3
4. Jarne Bervoets B Yamaha 8-4
5. Dean Gregoire NL KTM 4-8

Dames:
1. Shana van der Vlist NL Yamaha 3-1
2. Sara Andersen DK KTM 4-2
3. Malou Jakobsen DK KTM 5-3

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie