X

Nieuw team voor Harry Nolte

De gerenommeerde technieker Harry Nolte is momenteel bezig om een gloednieuw racing project uit de grond te stampen. De bedoeling is om volgend jaar als instapjaar met zijn nieuwe team deel te nemen aan het EMX250 kampioenschap om dan in 2016 de MX2GP’s te vervoegen. Het HNHF team is er gekomen met de hulp van FH Crone en Harry Fase en is nu bezig om de Kawasaki’s voor Magne Klingsheim en Lars van Berkel op punt te zetten voor het debuut van het team. Nolte heeft jaren ervaring op het hoogste niveau achter zich en maakt nu de overstap van het CLS Kawasaki team, waar hij menig succes boekte.

Nadat de wegen van Harry en CLS zich scheidden in de winter, bleef Harry niet lang bij de pakken zitten, en werkte hij hard aan de opstart en creatie van HNHF. ” Alles is vrij laat op gang gekomen en daarom hebben we ook besloten om dit jaar niet aan de start te komen van de GP’s maar on te focussen op het EK MX2 en de Europese GP’s waar er geen EMX250 wedstrijd plaatsvind.”

Als alles goed verloopt voor het HNHF team in 2015 zullen de doelen voor de toekomst ongetwijfeld hoger liggen. Met Nolte’s kennis en inzicht in de MXGP paddock kunnen we er waarschijnlijk in de nabije toekomst een sterk team bijrekenen in de paddock. ” Het is een drie jaren plan… met Gp’s in ’16 en ’17 “, zegt de Nederlander. ‘ We zijn van plan om heel vroeg te starten met onderhandelen met rijders met het oog op een top 3 plaats . Dat is het plan van de sponsor en ook zijn droom.”

“Ik kan zeggen dat het niveau van de motoren die we nu hebben gelijk is, zoniet zelfs iets beter, dan wat we in de GP’s hadden vorig jaar met CLS’, voegt hij eraan toe nadat hij zijn werk met Kawasaki blijft verder zetten. Dit zal positief zijn voor Van Berkel en Kleingeheim, die vorig jaar zijn eerste volledig MX2GP seizoen afwerkte. ” We hebben een jonge Nederlandse rijder met Van Berkel, die heel snel is in het zand maar nog moet verbeteren op de harde omlopen.”, benadrukt Nolte. ” Klingsheim is waarschijnlijk gewoon net het tegenovergestelde en moet nog verbeteren in het zand. Ze kunnen veel van elkaar leren en dat is een goeie manier van werken.”

Nolte mag dan niet strijden voor GP-overwinningen in 2015, toch heeft zijn team het potentieel voor de EMX titel. Het is voor mx-veteraan die zijn team leidt vanuit Den Bosch een nieuwe uitdaging. ‘ Ik heb daar nog niet echt over nagedacht ‘ antwoordt hij op de vraag naar de doelen voor volgend jaar. ‘ Maar het is in elk geval geen stap terug. Ik heb mijn eigen team nu, samen met de sponsor en ik zie het als een nieuwe start van een leuke uitdaging. Ik kijk er echt naar uit. We hebben nu een nieuwe workshop en zijn de laatste hand aan het leggen aan de nieuwe race-truck!

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: CDS