X

Cairoli heeft nog hinder van de Nations blessure

Terwijl zijn grootste rivaal Ryan Villopoto volop aan het testen is en trainingsronden aan het afwerken is. Heeft MXGP wereldkampioen Antonio Cairoli zijn 2015 campagne al op een passende wijze ingezet door de overwinning te pakken in de Elite klasse van de eerste ronde van het Italiaans kampioenschap afgelopen weekend in Riola Sardo. Op het zandcircuit met zijn diepe sporen en de koele temperaturen bleek toch dat de 29-jarige Siciliaan toch nog wat werk te doen heeft nadat hij de MX1 had verloren van de Honda rijder Gautier Paulin. Hij is dan ook nog aan het opbouwen van de enorme crash die hij maakte vorig jaar in oktober tijdens de Motocross of Nations waar hij toch wel flink zijn rechterknie blesseerde.

“Dit soort of circuit is dan ook zeer technisch en het is ook leuk om hier te rijden in het pre-seizoen,”zei 222. “De MX1 wedstrijd was bevredigend alhoewel en misschien ook door de kou reed ik wat stijfjes rond en werd ik tweede. Ik probeerde nog te winnen in de laatste ronden, maar ik maakte een klein foutje op het beslissende moment. Er is duidelijk nog wat werk te doen, maar dat is gewoon bij de eerste wedstrijd van het seizoen.”

Cairoli won de Elite reeks wel met bijna dertig seconden voorsprong later op de middag. “Met de motor ben ik heel goed, maar ik ondervind nog altijd wat last van de nawerkingen van de kwetsuur die ik op liep bij de Motocross of Nations,” merkt hij op. “Ik ben nog geen 100% maar ik voel me goed en ben er mij van bewust wat ik moet doen om in de beste conditie in Qatar aan de start te verschijnen.”

Cairoli kijkt al uit naar de volgende wedstrijd met zijn collega’s van de Grand Prix’s het komende weekend in Castiglione Del Lago voor de tweede ronde van het Italiaans kampioenschap… Maar zal nog niet oog in oog te komen staan met Ryan Villopoto tot de eerste Grand Prix in Qatar word gereden, dat begint toch al aan te voelen als de wedstrijd van het seizoen.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: KTM/Images