X

Cairoli wil niet de zelfde fout maken als in 2014

Red Bull KTM rijder Tony Cairoli verliet het modderige en koude Castiglione Del Lago waar de tweede wedstrijd werd gereden voor het Italiaans kampioenschap met als beste resultaat een vijfde plaats. Twaalf maanden geleden liep hij nog een enkelblessure op in het zelfde nationale kampioenschap en dit net voor het begin van de 2014 Grand Prix campagne.

Door de regen kwamen er diepe sporen te zitten op de voormalige Grand Prix locatie iets ten westen van Perugia, waar de tweede van drie proeven werd afgewerkt. Het zag er dan ook even naar uit dat de wedstrijd niet zou door gaan. Het anders zo harde circuit werd nu spekglad en modderig met heel wat spoorvorming. Maar toch sprintte MXGP-wereldkampioen David Philippaerts en Max Nagl naar de overwinning in de MX1 en Elite reeksen.

“In een race als dit kan ik alles verliezen,”zei de Siciliaanse in het persbericht van het team. “In deze toestanden met spoorvorming en modder, is het zeer gemakkelijk om gekwetst te geraken en de start van het wereldkampioenschap is nu echt te dicht bij. Ik was zeker gefocust om een goed resultaat neer te zetten, maar deze moeilijke en verraderlijke toestanden waren er op deze manier te veel aan.”

Cairoli zakte vorig jaar naar Losail af met een probleem aan de linkerenkel na het verdraaien van zijn ledemaat op de voorlaatste ronde van de Italiaanse series in Montevarchi. Maar toch pakte hij een podiumplaats in Qatar door twee punten meer te pakken dan Steven Frossard. Een week later was de 222 terug in orde en pakte hij de Pole Position en won dan ook nog eens de twee reeksen in Thailand.

Nog iets meer dan twee weken en dan reist het ganse Grand Prix paddock richting Doha-Qatar.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: KTM/Images