X

BKMX: Van Horebeek gaat verder op elan 2014!

Vandaag werd in Moerbeke-Waas het Belgische Kampioenschap motorcross in gang getrapt. De wedstrijd kon rekenen op een mooi deelnemersveld van o.a. regerend Belgisch Kampioen & Vice-Wereldkampioen Jeremy Van Horebeek maar alsook Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Jeffrey Dewulf en de MX2 revelaties van het seizoen Pauls Jonass en Julien Lieber!

Ondanks al de tegenstand was er echter géén kruid gewassen tegen Jeremy Van Horebeek. De regerend Belgisch Kampioen won op de zanderige omloop van Moerbeke alle drie de reeksen. Dat maakt van hem meteen ook overal winnaar in Moerbeke, en de eerste leider in het BK Inters Open van 2015. Achter hem zagen we in de loop van de dag o.a. Kevin Strijbos twee sterke reeksen afwerken, afgewisseld met een mindere manche. De Suzuki piloot had voldoende aan zijn twee tweede plaatsen en zijn vijfde stek om tweede te eindigen in het dagklassement voor Pauls Jonass die tweemaal derde en éénmaal vijfde finishte.

In de Inters MX2 klasse zagen we de KEMEA Yamaha jongens de boel domineren. Brent Van Doninck won twee manches en finishte één manche tweede in de apart voorziene MX2 klassering. Daarmee bleef hij net zijn teamgenoot Damon Graulus vooraf die tweemaal tweede en éénmaal een overwinning wist te clinchen. Het podium werd mee vervolledig door Mark Boot die voldoende had aan een vijfde en twee derde plaatsen.

Slachtoffers vielen er vandaag helaas ook, zo brak Robin Bakens z’n pols in de tweede manche. Een grove teleurstelling na een sterke derde plaats in de eerste manche MX2. Daarnaast brak ook Dieter Vromans zijn kuitbeen in een startcrash en zagen we Ken De Dycker de derde manche verlaten, een kleine crash en last in de pols zouden daar de oorzaak voor geweest zijn.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: CDS