X

Mike Vanderstraeten sleept er het beste uit.

In Moerbeke-Waas heeft Mike Vanderstraeten het beste eruit weten te slepen tijdens de eerste wedstrijd van het Belgische Kampioenschap. De Husqvarna-rijder kon zijn draai niet vinden waardoor hij geen beste startplaats wist te pakken. Alle drie de manches werden een inhaalrace met als resultaat een 14e plaats in het dagklassement. De overwinning ging naar de regerende kampioen, Jeremy Van Horebeek wist alle drie de manches te winnen.

In de trainingen loopt het niet lekker waardoor de GM Racing-rijder zich pas als 32e weet te kwalificeren. Vanaf een startplek aan de buitenkant wist de Bel-Ray gesteunde crosser dat hij een zware wedstrijd voor de wielen zou krijgen. Om het allemaal nog zwaarder te maken raakt Mike bij de start van de eerste manche ook nog een betrokken bij een valpartij. Een forse inhaalrace levert hem vervolgens nog een 22e plaats op.

De tweede manche van de dag over 20 minuten en één ronde verloopt gelukkig beter. Net buiten de top twintig begint de crosser uit Tessenderlo aan de wedstrijd waarin hij zich snel opwerkt. Er ontstaat een mooi duel met de zeer ervaren Marvin Vandaele. Met een veertiende plaats is de 23-jarige Mike tevreden. De laatste manche van de dag wordt ook een forse inhaalrace. In de pauze is er gewerkt aan de Stop&Go Suspension en dat is een schot in de roos. Vanaf de 29e plaats werkt Mike zich heel keurig op naar de dertiende plaats. Ook nu is hij in gevecht met Vandaele die zijn landgenoot niet uit het oog verliest. In de laatste ronde gebeurd het dan toch, Vandaele komt voorbij en ook deze manche wordt ‘VDS’ als veertiende afgevlagd.

Volgende wedstrijd: Op 29 maart gaat het KNMV ONK verder, volgende week gaat Mike op jacht naar meer punten op het circuit van de HALMAC in Halle.

Uitslagen BK#1 Inters Open; Moerbeke-Waas

1e manche
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
2 Kevin Strijbos B Suzuki
3 Jeffrey Dewulf B Yamaha
4 Ken de Dycker B KTM
5 Pauls Jonass Let KTM
22 Mike Vanderstraeten B Husqvarna
2e manche
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
2 Ken de Dycker B KTM
3 Pauls Jonass Let KTM
4 Jeffrey Dewulf B Yamaha
5 Kevin Strijbos B Suzuki
14 Mike Vanderstraeten B Husqvarna
3e manche
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
2 Kevin Strijbos B Suzuki
3 Pauls Jonass Let KTM
4 Brent Vandoninck B Yamaha
5 Jeffrey Dewulf B Yamaha
14 Mike Vanderstraeten B Husqvarna
Dagklassement BK #1
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 1-1-1
2 Kevin Strijbos B Suzuki 2-5-2
3 Pauls Jonass Let KTM 5-3-3
4 Jeffrey Dewulf B Yamaha 3-4-4
5 Yentel Martens B Husqvarna 5-8-5
16 Mike Vanderstraeten B Husqvarna 22-14-14

Tussenstand BK Inters Open na 1 wedstrijd
1 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 75
2 Kevin Strijbos B Suzuki 60
3 Pauls Jonass Let KTM 56
4 Jeffrey Dewulf B Yamaha 56
5 Yentel Martens B Husqvarna 43
14 Mike Vanderstraeten B Husqvarna 21

Door: Steven van Kempen/KEMCO – Foto: CDS