X

ONK kent goeie start voor Belgen

Afgelopen weekend werd in Gemert het startschot voor het ONK gegeven. Met Jeremy Van Horebeek, Filip Bengtsson en Dean Ferris kon de MX1 klasse rekenen op enkele mooie namen aan het starthek. Het was echter onze landgenoot Jeremy Van Horebeek die hem in beide manches de sterkste toonde. De Yamaha piloot is daarmee ook meteen de eerste leider in de ONK MX1 stand. Een andere landgenoot die zich liet opmerken was Jeffrey Dewulf. De Yamaha piloot finishte in de eerste manche knap tweede na Jeremy Van Horebeek. In de tweede manche was een zesde stek weggelegd voor Dewulf.

1. Jeremy van Horebeek (B) Yamaha 1+1; 2. Filip Bengtsson (S) Honda 4-2; 3. Ceriel Klein Kromhof (NL) KTM 3-4; 4. Jeffrey de Wulf (B) Yamaha 2-6; 5. William Saris (NL) Kawasaki 5-9.

In de MX2 klasse zagen we een ijzersterke Brent Van Doninck. De Belg wist in beide manches knap tweede te finishen, en wist het in de tweede manches Alexander Tonkov tot in de laatste ronde enorm lastig te maken. Het was echter de Rus die beide manches op zijn naam wist te zetten voor Brent Van Doninck. Brain Bogers wist zich tweemaal als derde over de finishlijn te rijden.

MX2: 1. Alexander Tonkov (RUS) Husqvarna 1-1; 2. Brent van Doninck (B) Yamaha 2-2; 3. Brian Bogers (NL) KTM 3-3; 4. Robert Justs (LV) KTM 4-4; 5. Lars van Berkel (NL) Kawasaki 5-5.

In de 125cc klasse zagen we 125cc Rookie Jorge Prado Garcia de eerste manche op zijn naam schrijven. In de tweede manche ging de overwinning naar een andere Junior Factory KTM piloot, namelijk Conrad Mewse. De dag uitslag werd dan ook oranje gekleurd door Jorge Prado Garcia (1-2) en Conrad Mewse (4-1) die de eerste twee plaatsen wisten te bezetten. Onze landgenoot Cyril Genot mocht met twee derde plaatsen mee op het podium. Het andere Belgische talent Jago Geerts eindigde veertiende algemeen.

Bij de 85cc klasse zag het Nederlandse publiek de enigste Nederlandse overwinning met Rick Elzinga. De talentvolle Nederlander had voldoende aan een overwinning en een tweede plaats om Mikkel Ringfeldt Haarup en Loeka Thonies vooraf te gaan.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Ronny Vanhulle