X

PR: Glenn Coldenhoff pakt in Qatar eerste top tien plaats in het WK MXGP

Glenn Coldenhoff van het Rockstar Energy Suzuki Europe Team heeft in de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MXGP in Qatar gelijk een top tien plaats weten te behalen. Glenn kwam verre van fit aan de start in Qatar want hij had nog veel last van zijn rug en van zijn twee gebroken tenen tijdens het rijden. In de eerste manche startte hij goed maar kon absoluut niet in zijn ritme komen en zakte daardoor terug naar een achttiende plaats. In de tweede manche ging het stukken beter en wist hij zich vanaf de vijftiende plaats terug te knokken naar een knappe tiende plaats.

Glenn kwam niet fit naar Qatar. Hij kampt nog steeds met pijn in zijn rug en heeft tijdens het rijden nog veel last van zijn twee gebroken tenen. Vooral met schakelen is het allemaal nog gevoelig en daardoor heeft men een aluminium plaatje op de laars van Glenn gemaakt om zo de pijn tijdens het rijden te verzachten. Het deelnemersveld in de MXGP klasse is dit jaar loei zwaar en hierin moet je echt in goede doen zijn om mee te kunnen rijden. Op vrijdag kon Glenn zijn draai nog niet vinden op het circuit. Hij had veel last van opgepompte armen en kwam daardoor in de kwalificatieheat niet verder dan een veertiende plaats.

In de eerste manche pakte Glenn een hele goede start en zat in de top vijf toen het deelnemersveld uit de eerste bocht kwam. Het tempo was gelijk moordend en omdat Glenn niet lekker in zijn ritme zat, moest hij gelijk al verschillende rijders laten passeren. Hij probeerde minder verkrampt te gaan rijden maar dit lukte niet en omdat hij ook last kreeg van opgepompte armen, werd het een zware manche voor de rijder uit Heesch. Toch knokte hij voor wat hij waard was en wist er met een achttiende plaats drie WK punten uit te slepen.

Glenn hoopte op een betere flow in de tweede manche. Gelukkig kwam deze er want na een mindere start kwam hij vanaf een vijftiende plaats terug naar voren gereden. Tussen de absolute wereldtop stond Glenn zijn mannetje en wist zich met gecontroleerde inhaalmanoeuvres op te werken naar voren. Na een sterk gereden wedstrijd leverde dit hem een mooie tiende plaats op!

Met een 18-10 in de manches eindigde Glenn op een dertiende plaats in het dagklassement. Volgend weekend gaat het Wereld Kampioenschap verder in Thailand.

Uitslagen Grand Prix Qatar
Eerste manche MXGP:
1 Max Nagl
2 Clement Desalle
3 Antonio Cairoli
4 Gautier Paulin
5 Jeremy van Horebeek
18 Glenn Coldenhoff

Tweede manche MXGP:
1 Max Nagl
2 Clement Desalle
3 Gautier Paulin
4 Antonio Cairoli
5 Jeremy van Horebeek
10 Glenn Coldenhoff

Daguitslag MXGP:
1 Max Nagl 50 Pnt
2 Clement Desalle 44 Pnt
3 Gautier Paulin 38 Pnt
4 Antonio Cairoli 38 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 32 Pnt
13 Glenn Coldenhoff 14 Pnt