Regen spelbreker tijdens ONK in Halle

Regen spelbreker tijdens ONK in Halle
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Een dag voor de wedstrijd lag circuit De Kappenbulten in Halle er nog keurig bij maar de aanhoudende regen noopte de wedstrijdleider om op zondag de wedstrijden halverwege de middag te staken. De baan was op veel plaatsen erg slecht geworden en met nog een grote hoeveelheid water op komst werd besloten om, nadat alle klassen één manche hadden gereden, de stekker er uit te trekken. De Nederlander Davy Pootjes had zich de sterkste in de MX2 getoond en de Oostenrijker Pascal Rauchenecker was de snelste in de MX1.

Afgezien van wat modder, dat hoort soms bij motocross, was het in de eerste manche MX2 nog goed te doen. Lars van Berkel was de beste starter en hij leek even een klein gaatje te slaan t.o.v. zijn concurrenten Damon Graulus (B), Henri Jacobi (D) en Davy Pootjes. Maar de Kawasaki-coureur kon het toch niet bolwerken tegen met name Graulus en Pootjes. Uiteindelijk toonde het aanstormende talent Davy Pootjes zich de beste. Pootjes won de race met ruime voorsprong. Pootjes: “In Gemert ging het nog niet zo goed, dat was mijn eerste onk op een MX2 machine. Ik was wat onzeker. Maar hier in Halle voelde ik me al tijdens de training op mijn gemak. Mijn start was redelijk (vierde) en ik kon de koplopers goed volgen. Op het moment dat ik voelde sneller te zijn heb ik de aanval ingezet en kwam ik gemakkelijk op kop te rijden. Daarna heb ik niemand meer bij mij in de buurt gezien.” Kopstarter Lars van Berkel zakte terug naar de vijfde plaats want behalve Pootjes, Graulus en Jacobi moest hij in de laatste ronde ook Luca Nijenhuis nog laten gaan. Davy Pootjes is na twee wedstrijden (3 manches) de nieuwe leider in de tussenstand geworden.

In de MX1 was de Duitser Dennis Ullrich op papier de sterkste maar hij zou onder de modderige omstandigheden het podium niet halen. Dat podium was voorbestemd aan de Oostenrijker Pascal Rauchenecker, de Belg Yentel Martens en beste Nederlander William Saris. Plaatselijk favoriet Rick Satink (Hengevelde) werd vijfde voor de gedoodverfde favoriet Ceriel Klein Kromhof. Kromhof vertrok op kop maar ging na de eerste ronde even de pits in. Vanaf een tiende plaats wist hij zich op te werken tot een derde positie om vervolgens nog een keer in de fout te gaan. Hij zakte terug naar de zesde plaats wat ook de positie was waarin hij uiteindelijk finishte. Ondanks dat Ceriel niet het maximale uit deze wedstrijd had gehaald was hij na afloop wel de nieuwe koploper in de tussenstand.

LEES MEER  Renaux en Bonacorsi over hun MXGP China

In de 125cc klasse won de Belg Cyril Genot. De beste Nederlander vinden we pas op de zevende plaats in de persoon van Roan van de Moosdijk. De Spanjaard Jorge Prado Garcia deelt na drie manche’s de eerste plaats met Genot.

In de 85cc stak Rick Elzinga uit Zenderen met kop en schouders boven de rest uit. Hij heeft na drie manches al een voorsprong van 10 punten op Loeka Thonies die in Halle tweede werd.

De eerstvolgende ONK-motocross (uit een serie van zeven) is op donderdag 14 mei in Rhenen.

Uitslagen
MX1: 1. Pascal Rauchenecker (A), KTM; 2. Yentel Martens (B) Husqvarna; 3. William Saris, Kawasaki; 4. Tom Soderstrom (S) Kawasaki; 5. Rick Satink, Husqvarna.
ONK-tussenstand MX1: 1. Ceriel Klein Kromhof, KTM, 53 pnt, 2. Jeremy van Horebeek (B) Yamaha 50; 3. Jeffrey Dewulf (B) Yamaha en Saris 48; 5. Martens 45

MX2: 1. Davy Pootjes, KTM; 2. Damon Graulus (B) Yamaha; 3. Henri Jacobi (D), KTM; 4 Luca Nijenhuis, Kawasaki; 5. Lars van Berkel, Kawasaki.
ONK-tussenstand MX2: 1. Pootjes 53 pnt; 2. Alexander Tonkov (Rus) Husqvarna 50; 3. Van Berkel 48; 4. Brent van Doninck (B) Yamaha 44; 5. Jacobi 42.

Tekst & Foto: onk-motocross.nl

Uw reacties

Ook te lezen