X

Searle hoopt op wederoptreden in Britse Grand Prix

Red Bull KTM rijder Tommy Searle hoopt op 24 mei tijdens de zevende wedstrijd voor het FIM Wereldkampioenschap motocross terug aan de start te staan in zijn thuis Grand Prix in het Engelse Matterley. De KTM Factory rijder brak zijn L7 wervel als gevolg van een zware crash in de eerste reeks van de Thaise Grand Prix in Nakhonchaisri paar weken geleden.

De 25-jarige Searle is al wel terug thuis in Engeland, maar draagt nog steeds een brace om te helpen met zijn mobiliteit. Hij verwacht wel dat hij deze ondersteuning kan achterwege laten volgende week en dan kan hij beginnen met zwemmen en starten met zijn revalidatie programma. ”Ik voel me beter dan ik verwacht had en ik hoop dan ook over een zes tot acht weken terug op de motor kan zitten,”zei hij. “In de tussentijd probeer ik alles te doen om mijn herstel te versnellen en mijn fitness wat te handhaven.”

Het is de derde keer in de afgelopen twee jaar dat Searle met een letsel te maken heeft, na het breken van zijn pols in de 2014 Thaise Grand Prix. Heeft hij vervolgens ook nog vorig seizoen zijn ligamenten van de duim gescheurd en dat speelde hem tijdens de kwalificaties in Qatar twee weken geleden ook terug wat op. Hoe dit ongeval kon gebeuren begrijpt Searle nu nog niet. “Ik weet niet wat er allemaal gebeurt is. Het leek alsof ik de sprong zonder problemen nam maar voelde iets later dat het serieus fout ging gaan,”zei hij. “De sprong eindigde dan ook vreselijk en ik moest het gewoon onder gaan met de gevolgen van dien.”

Deze crash en het bijhorende ziekenhuis bezoek is de tweede op rij in Thailand voor Searle. Dit is wel een bittere pil om te slikken zeker na een hardwerkende winterperiode en de voorbereiding op zijn terug keer naar de KTM fabriek om teamgenoot te worden van Tony Cairoli. Searle was dan ook heel enthousiast om met de 350SX-F te gaan werken voor aanvang van het nieuwe seizoen. Nu weet hij dat de titelambities voor 2015 verloren zijn en hij zich voor de rest moet richten op podiums en misschien GP winst voor de rest van het lopende seizoen. Slechts twee Britse rijders hebben een Grand Prix gewonnen in de premier klasse sinds het ontstaan van MX1/MXGP in 2004.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: KTM Images