X

De KTM-rijders over hun race in Spanje

Een drukbezochte Grand Prix van Spanje in de buitenwijken van Madrid was het toneel van ronde twee in de MXGP- en de MX2. Red Bull KTM Factory Racing pakte hun eerste podium van het seizoen. Wereldkampioen Andrea Adamo won de tweede MX2-manche en eindigde als derde, terwijl Jeffrey Herlings als vierde eindigde in de MXGP-klasse.

Liam Everts wist zijn wederoptreden af te sluiten met een keurige vijfde plaats in de eindstand, een hoopgevend resultaat na zijn duimbreuk die hij opliep tijdens een training in het voorjaar. Sacha Coenen was niet onverdeeld tevreden over zijn wedstrijden en kon als negende in de eindstand finishen.

Jeffrey Herlings: “Best OK. Ik lag 5e in de eerste manche en werkte me op naar de 3e plaats en bleef daar zo’n beetje de hele tijd. Ik daagde de man op de 2e plaats uit maar kon hem niet passeren. Een ‘OK’ start in de tweede manche en ik bleef op de 4e plaats. Geen excuses. Het ging beter dan in Argentinië, maar nog steeds geen geweldig weekend. We hebben een stap in de goede richting gezet omdat we dichter bij de koplopers zaten dan in de eerste ronde. We zullen ons hoofd naar beneden houden en kijken naar Sardinië waar we hopelijk op het podium kunnen staan en waar een overwinning absoluut geweldig zou zijn.”

Andrea Adamo: “Ik wist dat ik niet klaar was in Argentinië en ik was zelfs verbaasd over mijn kwalificatierace daar, maar vandaag in de tweede race zagen we de resultaten van de winter. Het was hier nog steeds een zwaar weekend, maar het gevoel kwam en ik had een betere start. Ik word steeds beter en ik kan niet wachten tot de volgende Grand Prix. Ik ben nog niet op mijn beste niveau.”

Liam Everts: “Alles heel positief en ik voelde me het hele weekend goed. Ik wist niet hoe mijn hand zou voelen, maar het ging goed. Een goede flow en goede mojo op zondag. P4 in de eerste manche en in de tweede kwam ik vast te zitten achter een andere rijder en had ik een kleine tip-over. Ik kwam terug naar P6 voor P5 algemeen en ik ben blij dat ik zo weer in actie kan komen.”

Sacha Coenen: “Geen goede start in de eerste manche en het was erg moeilijk om terug te komen. Ik kwam een paar keer voorbij en lag op P8, maar ging onderuit in de bocht bij de pitstraat. Daarna deed ik mijn best, maar ik voelde me niet geweldig. Het was cool om de holeshot te pakken in de tweede manche, maar om de een of andere reden verloor ik de leiding na twee ronden en verloor ik tien plaatsen in één bocht! Echt frustrerend. We hadden het vandaag veel beter moeten doen, maar we blijven proberen om het beter te doen.”

Foto’s: Ray Archer