X

Teleurstellende eerste GP voor het KEMEA Yamaha Yamalube team

In het Qatarese Doha werd afgelopen weekend de eerste GP van het seizoen gereden. Deze wedstrijd, die ’s avonds wordt gereden zorgt voor een extra speciale sfeer. 420 speciaal opgestelde lichten zorgen ervoor dat de omloop genoeg verlicht is voor de wedstrijden.

Zowel voor Damon als Benoit was dit de eerste keer dat ze in deze omstandigheden reden. Damon voelde zich al snel op zijn gemak op de omloop. In beide tijdstrainingen was hij binnen de top 10 te vinden. Ook in de kwalificatiereeks liep het goed voor Damon. Hij nam een goeie start maar kreeg na enkele ronden af te rekenen met opgepompte armen. Hij viel terug van de zevende naar de negende plaats maar hield een goed gevoel over aan de eerste dag. Benoit had een matige start en reed na enkele ronden op de twaalfde stek. Dit was voor Benoit de eerste wedstrijd in meer dan 10 maanden en dat liet zich opmerken in deze kwalificatie. Hij kwam uiteindelijk als 15e over de streep.

In de eerste manche op zaterdag ging het in de eerste ronde al fout voor Damon. Hij kwam hard ten val en bezeerde hierbij zijn enkel. Hij reed nog even verder maar besloot dan de eerste manche te laten voor wat het was. Benoit kwam na de eerste ronde als 15e over de finish. Hij bleef de ganse wedstrijd rond deze plaats hangen en finishte uiteindelijk als 16e.

In de tweede manche besloot Damon toch te starten ondanks de pijnlijke enkel. Hij kon echter niet voluit gaan en kwam halfweg de wedstrijd opnieuw hard ten val toen hij op de 16e plaats reed. Dit betekende meteen het einde van de Qatarese GP voor Damon, die er ondanks alles met wat blutsen en builen vanaf kwam.
Benoit kwam bij de start buiten de baan terecht. Hij reed even verder terug op de omloop maar maakte hierbij wat plaatsen goed. Hij finishte de wedstrijd op de zestiende plaats maar werd na afloop door de koersdirectie gediskwalificeerd voor deze handeling. In de eindstand werd Benoit 19e.

Team manager Marnicq Bervoets: “ Dit was alvast niet wat we ervan verwacht hadden. Een dag om snel te vergeten. Voor Damon was de dag al verknald na zijn crash in de eerste manche. Hij heeft wel nog willen starten in de tweede reeks maar had te veel pijn en reed hierdoor krampachtig rond. Gelukkig vallen de blessures nog mee en zal hij mists enkele dagen rust toch van start kunnen gaan in Thailand. Benoit viel het ganse weekend wat tegen. Hij reed krampachtig rond en dat was volgens mij grotendeels te wijten aan de stress. Het was voor hem de eerste grote wedstrijd sinds maart vorig jaar en dat speelde wel wat parten. Ik hoop dat hij veel bijgeleerd heeft en van de stress afraakt tegen volgende week.”

Het team reist nu door naar Thailand om daar volgende week van start te gaan in de tweede GP van het seizoen op de omloop in Nakhonchaisri.

Foto’s CDS