X

Exit Davi Millsaps bij Factory Kawasaki USA!

De storm is losgebarsten, het Amerikaanse Kawasaki team heeft genoeg van Davi Millsaps en zet hem met onmiddellijke ingang aan de deur. Dit maal géén zeemzoet persberichtje waarin word verteld dat de beide partijen hebben besloten om niet meer verder te werken met elkaar, neen! Kawasaki verteld in hun enorm korte en bondige persbericht dat het contract is beëindigd, daardoor zal het team ook niet aanwezig zijn in de laatste supercrosswedstrijden…

Wat als een sprookje leek begonnen te zijn met een overwinning voor Davi Millsaps op zijn Kawasaki in de Monster Energy Cup, werd al snel een bittere en pijnlijk horrorverhaal voor het team en de piloot. De slechte resultaten volgde elkaar op en langzamerhand wees de Amerikaan met zijn typische nummer achttien meer en meer naar het ontbreken van een klik bij het team en de machine.

Het is trouwens niet de eerste maal dat Davi Millsaps in een zulke zaak verwikkeld raakt. Toen in het tussenseizoen van 2013 naar 2014 het Rockstar Energy Suzuki team de overstapte maakte van KTM besloot Davi Millsaps niet meer voor het team te willen uitkomen. De KTM was geen machine waarop hij resultaten zou kunnen boeken, daarmee toonde hij meteen ook een groot gebrek aan respect tegenover het Rockstar Energy Racing team waaraan hij prachtige resultaten te danken heeft.

Het hoeft dus geen betoog dat Davi Millsaps geen onbeschreven blad is. De vraag is dan ook: Wie wil dit wispelturige talent nog een kans bieden.