X

Villopoto verwijst het missen van de Euro MXGP op een “Rookie” fout

Ryan Villopoto zal dus niet starten dit weekend tijdens de Grand Prix of Europe op het circuit van Valkenswaard en heeft dus gekozen om pas over twee weken naar Spanje af te reizen voor de zesde wedstrijd van het kampioenschap om zo de tijd te nemen voor de genezing van het staartbeentje. De Amerikaan kondigde vrijdagavond dit aan op de Monster Energy Kawasaki Team presentatie in de workshop iets ten noorden van Eindhoven.

Villopoto liep dit letsel op tijdens een bizarre val tijdens de tweede reeks van de Grand Prix of Trentino afgelopen zondag toen hij zijn KX450F achterover trok. Van dit jammerlijke incident zei ‘RV2’ het volgende. “Het was eigenlijk een echte ‘Rookie’ fout, iets dat gebeurt in volle strijd. Ik zat heel dicht bij Tony (Cairoli) op bepaalde delen van het circuit, maar om hem te passeren was een ander verhaal en zo kwam Desalle vervolgens ook aansluiten. Ik landde na de sprong voor de Pit-Lane zoals al de andere doortochten. Ik kwam daarna in een wheelie toestand en voordat ik het wist lag ik al ondersteboven. Het gebeurde allemaal zo snel… jammer dat het zo moest gebeuren!”

Sprekend over de opgelopen kwetsuur dwingt dit de AMA Champion wel tot het missen van zijn eerste GP in 2015. “De pijn valt redelijk mee enkel alleen als ik neer zit. We zijn deze week dan ook van de motor gebleven om zoveel mogelijk het te laten herstellen. Maar het blijft toch een probleem als ik neer zit en voor de rijden op het circuit als Valkenswaard moet zo al een goeie dag hebben. Ik denk dan ook dat het beste is om niet te rijden en terug te komen in Spanje om er daar terug tegen aan te gaan. We voelen als we dit weekend gaan rijden dat we de blessure misschien gaan verergeren.

Villopoto zal wel aanwezig zijn op het circuit van Valkenswaard voor de fans om handtekeningen uit te delen op zondag, maar in het vooruitzicht voor het kampioenschap 2015 ziet het er nu wel echt somber uit voor hem. De Kawasaki rijder staat momenteel 47 punten achter op leider Clement Desalle en staat daarmee momenteel op een zesde plaats in de tussenstand van de MXGP. Teamgenoot Tyla Rattray heeft bevestigd wel te kunnen rijden na zijn lichte hersenschudding die hij opliep vorig weekend in Italië.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: CDS