X

Blessure update van Robin Bakens

Het is al een tijdje geleden, de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap motorcross in Moerbeke-Waas. Wat na een derde plaats in de eerste manche een interessant seizoen leek te worden voor Robin Bakens werd meteen in de kiem gesmoord in de tweede manche. Door een aanraking tussen twee andere rijders kwam de Yamaha rijder in een benarde situatie en ging hij aan zo goed als op volle snelheid overkop. De manche was amper één ronde ver…

Hoe is het nu gesteld met de Braems betonwerken gesteunde rijder? We vroegen het hem zelf. “Het gaat redelijk goed met mij. Het is even moeilijk geweest, vooral omdat die eerste manche zo goed was en ik er zo gigantisch veel zin in had. Ook is het zonder twijfel één van de pijnlijkste blessures geweest van uit mijn carrière. De breuk ging helemaal tot in het gewricht van de pols en er was héél wat verschoven, beenderen waar ik zelfs geen idee had dat ze ook in m’n pols zaten.” Aldus Bakens.

Afgelopen woensdag is de gips van rond de pols gegaan en zal er meteen gewerkt worden aan mobiliteit en sterkte. Kinesist Frederik Adriaensens zal er op toezien dat Robin weer helemaal de oude wordt. Op 13 mei zal dokter Nuyts ook een uitspraak doen over de sterkte van het bot en wanneer de Yamaha rijder terug mag beginnen met rijden. Toch wist Bakens ons te vertellen dat hij niet terug op de motor stapt voor ook de kinesist zijn goedkeuring geeft.

En wat doet zo’n gekwetste piloot in de tussentijd?
“Kaas en melkproducten eten met de vleet haha. Nee, serieus, ik heb niet veel gedaan. Ik heb wel de Wings for life worldrun mee gelopen, samen met m’n maat Lesley. We dachten zo’n 18kilometer te kunnen lopen maar het zijn er uiteindelijk 26 geworden! De fysiek lijkt nog helemaal in orde dus. Wat een ervaring ook, zo veel mensen die lopen voor het goede doel, de sfeer voor en na de wedstrijd, het lopen, samen afzien … het was echt tof om dit mee te doen!”
Daarnaast heeft Robin Bakens ook nog als gastspreker opgetreden bij Herbalife24. Robin gebruikt sinds dit seizoen de producten van Herbalife24 en voelt er zich erg goed bij, hij voelt zich energieker, hij recupereert sneller en het is een tof bedrijf om mee samen te werken. Daarom dat hij ook graag als gastspreker zijn ervaringen deelt en verteld hoe Herbalife24 hem helpt zijn snelste rondes aan het einde van de manche te rijden.

Bij zo een blessure zie je ook op wie je kan rekenen en daarom wilt Robin graag zijn familie & vrienden bedanken en uiteraard de mensen die hem ook financieel steunen!
steven Braems boor- en betonwerken, Arai Helmets, Leatt protectives, Gaerne Boots, Putoline motorcycle oils, Yamaha Belgium, Van Hasselt exhausts, TMV, Twin Air, No Limit Graphics, Acerbis, Bakens Yamaha, Spirit suspension, REV Training, Het Ploegske, GDR alarmcentrale, zwembadaanleg-VDS.

Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven