X

Jeffrey Dewulf wint Axel II, Mark Boot snelste MX2

De voorlaatste Belgian National in het zand was er eentje die niet snel vergeten zal worden. Het circuit van de stichting RES Axel kwam lood en lood zwaar te liggen, dit kwam uiteraard de zandhazen in het BMB gezelschap goed uit!

In de Inters MX1 klasse zagen we dat Jeffrey Dewulf wederom erg knap rond ging. Het leek alsof er voor hem en zijn Jaxstore Yamaha geen knippen te bespeuren waren en beide manches leidde hij dan ook van start tot finish. Marvin Van Daele wist beide manches als tweede te finishen, waar dat in de tweede manche vrijwel “makkelijk” ging moest hij in de eerste manche afrekenen met ex GP rijders, de Fin Santtu Tianen en Nick Triest. Tianen wist als derde te finishen en Triest als vierde. De tweede manche zat er voor de 24MX gesteunde Tianen helaas al snel op, na zo’n 4 meter begaf zijn motor het en zo verspeelde hij een goed dag klassement. Ook Triest had het moeilijker in de tweede manche dan in de eerste. Zo is het Mike Vanderstraeten die dankzij regelmaat en een 6-3 score op het podium staat.

In de MX2 zagen we een soortgelijk scenario, er viel helemaal niks te beginnen tegen thuisrijder Mark Boot en hij won beide manches met overmacht. Voor de tweede plaats kregen we in beide manches een duel tussen Dylan Verleysen en Jordi van de Wiele. In de eerste manche was het Verleysen die aan het langste einde trok, maar wie laatst lacht best lacht, zo wist van de Wiele zijn motor op de tweede plaats te parkeren in de tweede manche en neemt hij zo de tweede plaats in beslag in het dagklassement. Verleysen is dan logischerwijze derde.

Voor alle en volledig resultaten verwijs ik jullie graag door naar >>>Mylaps<<<

Tekst & Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven