Tomac en Martin winnen AMA Outdoor opener in Hangtown

Eli Tomac en Jeremy Martin hebben de openingsproef van de Lucas Oil Pro Motocross Championship 2015 gewonnen in Hangtown. De AMA Nationals zijn dus dit weekend van start gegaan voor een reeks van twaalf wedstrijden om te strijden voor de Outdoor National Championship 450 & 250 Class.

450 Class
In de 450 klasse was het Geico Honda rijder Eli Tomac die de beide reeksen op zijn naam zette en meteen al het maximum aan punten scoorde in deze openingsproef. De tweede plaats was voor Ryan Dungey die tweemaal als tweede over de finish kwam. Rockstar Husqvarna rijder Jason Anderson werd derde in de eindstand met een derde en zevende plaats de reeksen.

Voor Ken Roczen de regerend 450 Outdoor kampioen was het in Hangtown een erg moeilijke dag. De RCH Suzuki rijder heeft last van een rugblessure en dat was ook wel te merken in de openingsreeks waar hij pas negentiende werd. In de herneming kon hij zich wat herstellen en finishte hij als vijfde. Naar wie ook wel uitgekeken werd was de Fransman Christophe Pourcel die zijn debuut maakte in de 450 klasse en dit op de Rockstar Energy Racing Husqavarna. De #377 deed het dan ook niet zo slecht met een vijfde en twaalfde plaats in de reeksen.

250 Class
Titelverdediger Jeremy Martin van het Yamalube/Star Racing/Yamaha team pakt dus in Hangtown meteen uit met een zege in deze openingsproef van het nieuwe kampioenschap. Met een reekszege en een tweede plaats pakte hij evenveel punten als Marvin Musquin, maar zijn winst in de tweede reeks gaf de doorslag in de eindstand van het dagklassement. De Fransman Musquin won de eerste reeks wel maar moest dus de tweede laten aan Jeremy Martin. De derde plaats was voor Chris Alldredge die een vijfde en derde plaats pakte in de reeksen.
Toch kende een paar titelkandidaten een minder dag op het circuit van Hangtown. Zo kwam toch wel één van de titelkandidaten Adam Cianciarulo niet verder dan een negende en elfde plaats in de reeksen. Maar ook Cooper Web (3-37) en Justin Bogle (8-35) lieten wat punten liggen in Hangtown.