X

Van Horebeek tevreden over zijn comeback

De 2014 MXGP vice-wereldkampioen was zondagavond een moe gestreden man in Matterly Basin. Jeremy Van Horebeek kwam dan ook een week voor de Engelse GP pas uit het gips aan zijn linkervoet en had dan ook maar amper een week tijd om zich voor te bereiden op zijn Yamaha Factory Racing Yamalube YZ450FM voor de zevende ronde van het wereldkampioenschap.

Het laatste wat Van Horebeek echt kon missen was de herstart van de eerste reeks, om daarna terug een volledige reeks te moeten af werken. Ondanks de vermoeidheid slaagde Van Horebeek er toch in om een 10-9 plaats te scoren op het snelle circuit van Matterly met toch wel wat grote sprongen erin die zijn blessure wel eens konden benadelen.

“Ik heb geen pijn aan mijn voet gehad dit weekend en dat betekend dat ik zo goed als genezen ben. Ik heb wel nog wat werk om zo spoedig mogelijk terug fysiek in orde te komen, maar ben nu al blij met dit resultaat,”zei hij.

De #89 heeft niet de gemakkelijkste start van het seizoen, een vijfde plaats is tot nu toe zijn beste uitslag en valpartijen in Thailand en Italië brachten wat problemen mee. De druk om het niveau van vorig jaar terug te behalen waar hij toch wel twaalf podiumplaatsen pakte is wel toegenomen, zeker nu zijn teamgenoot Romain Febvre op volle snelheid zit. Met zijn comeback terug in de Grand Prix’s heeft Van Horebeek maar weinig tijd om te herstellen want de volgende wedstrijd staat al op het programma dit weekend met de Grand Prix van Frankrijk in Villars sou Ecot.

“Het is een gemakkelijke week voor mij. Misschien wat rijden op woensdag, maar dan gewoon op een ontspannen manier. Ik moet mijn energie terug zien te halen.” Zei hij na afloop van de Britse GP. “Het gips ging van mijn voet en heb toen een viertal dagen echt hard op de motor getraind. Het was echt wel moeilijk en nu voel ik me wel moe maar dit zal me later wel sterker maken.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Yamaha