X

Coldenhoff al gedumpt voor hij eerste zege pakt dit seizoen voor Suzuki

Glenn Coldenhoff scoorde een eerste en tweede plaats in de reeksen vorig weekend in het Letse Kegums, wat ook meteen de eerste Grand Prix overwinning van het seizoen was voor het Suzuki team. Maar dit werd al meteen door teleurstellend nieuws gevolgd voor de 24-jarige Nederlander omdat zijn fabriekscontract niet verlengd word.

Maar de Nederlander pakte wel heel onverwacht de overwinning en was voordien toch wel ook met zijn snelheid regelmatig in de top tien te vinden in zijn debuut jaar op de RM-Z450 in de MXGP klasse. Maar zijn vooruitgang blijkt dus niet goed genoeg te zijn voor de Rockstar Energy Suzuki Europe team, dat nauw verbonden is met het fabrieksteam van Sylvain Geboers. De geruchten gaan dan ook de ronden dat 10-voudig wereldkampioen Stefan Everst het team dat zijn basis heeft in Lommel gaat overnemen. Coldenhoff gaf dan ook meteen zijn visitekaartje af door zijn contract situatie en dat op juiste baan en het juiste moment.

“Op dit moment heb ik nog niets” Zei Coldenhoff nadat ik de vraag stelde over zijn plannen voor 2016, omdat de meeste plaatsen bij de topteams al bijna geregeld zijn. “Ik kan niet bij Suzuki blijven, maar ik verwacht dat er wel iets uit de bus gaat komen de volgende weken!”

Coldenhoff geeft toe dat hij een rijder is met vertrouwen en hij zijn weg naar de top doorheen schouder en knieblessuren werkte. Hij won zijn eerste GP in de MX2 op het circuit van Matterly Basin in 2013 en was dan ook in 2014 één van de titelfavorieten tot dat hij uitviel met een zware knieblessure. “Ik denk dat je dit kunt vergelijken met de overwinning van toen,” zei hij toen we vroegen of deze prestatie in Kegums naast die van in Engeland konden zetten. “Het is het zelfde gevoel maar nu bij de grote jongens en dat is behoorlijk gek om hier ook te kunnen winnen. Ik heb het vertrouwen nu. Ok, er zijn nog een paar zandbanen maar dat maakt nu niet uit. Ik ben steeds sterker en sterker geworden en het gevoel op de motor gaat steeds beter. Ik heb grote stappen gezet in de laatste paar weken en dat leverde nu een GP winst op.”

De onderhandelingen voor 2016 gaan misschien wel hun definitieve fase in de komende twee weken rond de Grand Prix van Tsjechie. Red Bull KTM moeten ook nog over hun tweede rijder beslissen en misschien krijgen we dan ook meer duidelijkheid over de Suzuki rijders voor het nieuwe seizoen.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki