X

Desalle denkt aan terug keer in Tsjechische Grand Prix

Suzuki rijder Clement Desalle is bijna zeker dat hij gaat terug keren komend weekend voor de Grand Prix van Tsjechië, nadat hij de laatste vier wedstrijden aan de kant stond met een linker knieblessure. Desalle reed afgelopen dinsdag terug met de motor en dit na een vijftal weken van herstel aan een beschadigd ligament in de knie. “Ik heb getraind zo goed als ik kon en heb het idee in mijn hoofd dat zegt om toch naar Loket te gaan omdat ik een goed gevoel op de motor had,” zegt hij. “Ik wil stapsgewijs verbeteren, maar ben nu nog steeds geen 100%”.

Desalle is één van de drie piloten die dit lopende kampioenschap met de rode plaat hebben rond gereden, maar door een blessure opgelopen begin juni tijdens de Franse Grand Prix terug geslagen is naar de zesde plaats op 163 punten van leider Romain Febvre. De 26-jarige zal dus terug achter het stuur zitten van zijn RM-Z450 op de harde baan van het Tsjechische Loket waar hij in 2009, 2011 en 2013 de overwinning pakte en in 2010 en 2012 mee op het podium stond. In 2014 miste hij de Grand Prix door een gebroken Scafoïd botje. Twee van deze overwinningen waren dan ook met Suzuki in zijn totaal van zes seizoenen voor het Belgische Suzuki team.

De geruchten rond de winnaar van de Motocross of Nations 2013 en zijn toekomst plannen gaan wel flink de ronde tijdens de laatste twee wedstrijden. Het is algemeen geweten dat Desalle in 2016 zal toetreden tot het Monster Energy Kawasaki Team, maar de duur van het contract is nog niet bekend. Maar door de overeenkomsten van de rijder, team en fabrikant kan het zijn dat Desalle pas na de Motocross of Nations officieel word voorgesteld of misschien wel pas eind oktober. De Belgische rijder won vanaf 2009 al elk seizoen een GP en er ontbreekt slecht nog één GP winst om het totaal van twintig te hebben in de MXGP klasse.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki