X

Kort Nieuws over Bobryshev, Frossard & Kullas!

De Rus Evgeny Bobryshev kent dit seizoen, z’n beste MXGP seizoen uit zijn carrière en dat is zijn werkgever HRC Honda ook niet ontgaan. Het Japanse ‘Powerhouse’ heeft daarom beslist om de samenwerking met de Russische tank met één jaar te verlangen. Met Evgeny Bobryshev en Gautier Paulin is daarmee de opstelling voor het HRC Honda team meteen duidelijk voor het aankomende 2016 seizoen.


De Fransman Steven Frossard die vorige week z’n contract openbrak met het Britse Wilvo Forkrent KTM team zal het seizoen afmaken op de Monster Energy KRT Kawasaki machine. Bij dat team moest de fransman na vorig seizoen opkrassen voor het vrienden duo Ryan Villopoto en Tyla Rattray. Een gok die niet uitpakte zoals Monster Energy en Kawasaki hadden gehoopt. Nu Ryan Villopoto officieel z’n afscheid van de sport heeft aangekondigd, kan Steven Frossard als vervanger van de Amerikaan optreden.


Na het uitvallen van de Wilvo-Nestaan Husqvarna piloot Alexandr Tonkov, was er een plaats vrijgekomen in dit team. Die plaats zal in Kegums alvast ingevuld worden door Harri Kullas. Deze Est kwam tot nu toe uit voor het Britse Heads & All Threads Suzuki Team in het Britse MX Nationals en het Britse Maxxis ACU British Motorcross kampioenschap. In deze kampioenschappen staat hij respectievelijk derde en tiende. Of de Est na de Grand Prix in Letland nog wedstrijden zal deelnemen voor het Wilvo Nestaan team is nog niet duidelijk.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven