X

Anstie en Simpson verdedigen hun selectie voor het Britse Naties team

De winnaar van de Grand Prix van België Shaun Simpson en Max Anstie spraken al over de voorselectie van het Britse team voor de Motocross of Nations 2015 in het Franse Ernee. Beide piloten werden vorige maand al geïnformeerd of ze de kleuren van het Britse team op 26 en 27 september willen verdedigen en dit betekend dat er niet veel ruimte meer is voor de Red Bull KTM rijders. Want zowel Dean Wilson en Tommy Searle die in 2014 de Engelse kleuren verdedigden zijn nog herstellende van hun blessures en hopen nog op tijd fit te zijn.

“We staan ook allebei aan de leiding in het Brits kampioenschap en dat zegt ook al genoeg,” laat Anstie weten. “Ik heb in Engeland wel veel concurrentie en ik denk ook wel dat ze snel zijn, maar ik voel dat ik mijn plaats wel verdien door het winnen van Grand Prix`s. Ik denk dat dit ook de eerlijkste manier is, Shaun heeft duidelijk verbazingwekkend goed gereden in zijn beide reeksen in Lommel en we zijn dan ook de twee beste Britten voor het moment.”

“Alle..ik moet het nog waar maken!”zei hij met een glimlach en een knipoog. “Het is niet aan mij om te zeggen wie in het team moet zitten, maar ik zou toch blij zijn om er deel van uit te maken en mijn land te mogen vertegenwoordigen.”

Anstie heeft al twee MX2 Grand Prix`s gewonnen in 2015 en is vast beraden om het zelfde te doen in Ernee. Simpson is één van de constantste rijders in het FIM Wereldkampioenschap MXGP ondanks hij een status heeft van privé rijder en heeft trouwens ook al de zes wedstrijden gewonnen in het Brits kampioenschap.

“Het is nog wat te vroeg om het team samen te stellen,”zegt Simpson. Maar Max en ik hebben toch al aangetoond dat we onze plaats in het team wel verdienen. Een paar jaar geleden had ik steeds het gevoel om als derde rijder het team wat op te vullen, maar dit jaar heb ik het gevoel dat Max en ik zeker een plaats verdienen in het team. Ik denk als we uit een brede selectie van piloten moet kiezen dat we in een goeie positie zitten om ons land te gaan verdedigen in Frankrijk dit jaar.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: CDS / Bavo Swijgers