X

Febvre, Paulin en Musquin verdedigen mxdn titel!

Diegene die dit jaar zullen strijden voor team Frankrijk tijdens de motocross des nations zullen Romain Febvre, Gautier Paulin en Marvin Musquin zijn. De ijzersterke Romain Febvre die op weg is naar de wereldtitel in zijn allereerste MXGP jaar zal aantreden in de Open klasse. Een opmerkelijke, maar misschien wel tactische keuze van de Franse federatie. Dit wilt zeggen dat Gautier Paulin, die er vorig jaar als enige van het huidig geselecteerde drietal bij was, met het #1 zal aantreden in de MX1 klasse. Met de eerste en de tweede in de huidige stand van het wereldkampioenschap in je rangen kan je al niet klagen als bondscoach.
Komt hier nog eens bij dat Marvin Musquin zijn laatste wedstrijd op de MX2 motor zal afwerken in Ernée. Momenteel staat Musquin als tweede geklasseerd in de 250 AMA outdoors en heeft hij dit jaar al een supercross titel op zak.

Mocht Frankrijk dit jaar de motocross des nations winnen zal dat hun 3e keer zijn. In 2001 wonnen ze in Namen en vorig jaar in Letland. Het dak zal er in Ernée sowieso af gaan, maar nog te meer mochten de Fransen winnen in eigen huis!

Tekst: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven
Foto: CDS