X

Shaun Simpson, Kevin Strijbos en 12 andere GP-toppers aan de start in Balen

Nog twee keer slapen en we kunnen weer afzakken naar de klassieker der klassiekers, de motocross van 15 augustus op de Keiheuvel in Balen. Van kinds af aan gingen we met de hele familie naar Balen op 15 augustus en buiten een enkele uitzondering hebben we nog geen enkele editie gemist. Ook dit jaar zullen we paraat zijn, want er staan héél wat toppers aan de start.

In de trofee Sylvain Geboers (de open klasse) zullen maar liefst 3 wereldtitels aan de start staan, 2 op naam van Steve Ramon en eentje op naam van Tyla Rattray. Naast Rattray zullen er nog 13 full time GP rijders aan de start staan, waaronder Kevin Strijbos, Jens Getteman en Brent Van Doninck. Van buitenlandse zijde hebben we dan de GP van Lommel winnaar Shaun Simpson, leider in het MX2 kampioenschap Pauls Jonass, Nederlander Davy Pootjes, zandspecialist Filip Bengsston, Todd Waters, Jose Butron, Harri Kulas, Petar Petrov, Dean Ferris, Benoit Paturel en Thomas Sileika. Daarnaast hebben we ook nog tal van top amateurs aan de start waaronder voormalig mxdn rijder Marvin Van Daele die zijn laatste Keiheuvel van zijn carrière zal rijden, gastrijder in de GP’s Jeffrey Dewulf en voormalig professional Dennis Verbruggen.

In de MX2 klasse zal het ook strijden worden voor de Joël Roelants trofee. Tal van jonge talenten zullen de strijd met elkaar aangaan voor deze felbegeerde titel. Naast deze top klasses krijgen we ook nog een resem aan nevenreeksen, zo kunnen we ons wellicht verheugen op een nieuw Geerts Vs. Genot duel in de 125cc klasse. En tal van andere duels in zowel de 85cc, senioren open, junioren open, nationalen mx1 als nationalen mx2 klasse.

Tekst & Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven