X

Spannende ONK seizoenstart krijgt op 9 augustus vervolg in Markelo

Na een pauze van een kleine drie maanden gaat de tweede helft van het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross op zondag 9 augustus van start in Markelo. Circuit de Herikerberg heeft een geweldige staat van dienst want al jaren worden op deze mooie accommodatie grote internationale wedstrijden georganiseerd.

De MX2 klasse zorgt het hele jaar al voor mooie wedstrijden. Aleksandr Tonkov staat aan de leiding maar door een blessure zal hij niet in staat zijn om zijn leidersplaats te verdedigen. Tonkov wordt op slechts 1 punt gevolgd door Davy Pootjes en aangezien de Red Bull KTM Factory-rijder momenteel in een goede vorm verkeert mogen we aannemen dat hij deze achterstand in Markelo zonder problemen goed zal maken. Brian Bogers uitkomende voor het Nederlandse HSF Logistics team zal voor succes gaan in Markelo. Naast het Red Bull KTM Factory Team en het HSF Logistics Motorsport Team komen er nog een aantal vooraanstaande teams uit het Wereld Kampioenschap en het Europees Kampioenschap MX2 aan de start in Markelo: Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Team, Kemea Yamaha Yamalube Team (Damon Graulus, Brent van Doninck, Benoit Paturel), No Fear Kawasaki Team met Micha Boy de Waal, Rockstar Energy Suzuki Team met Bas Vaessen en het HNHF Kawasaki Team (Lars van Berkel, Magne Klingsheim, Freek van der Vlist).

In de MX1 klasse voert thuisrijder Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen het klassement aan. Het is spannend in de MX1 klasse want de top vijf staat slechts binnen dertien punten. Klein Kromhof is weer hersteld van zijn duimblessure die hem bij de derde wedstrijd in Rhenen parten speelde maar dit zal ook nodig zijn aangezien hij op twee punten wordt gevolgd door William Saris uit Bakel en op drie punten door de Belg Yentel Martens, die helaas niet zal deelnemen door een blessure. Rick Satink uit Hengevelde is na Klein Kromhof de tweede thuisrijder in Markelo en hij staat op een goede vierde plaats. De achterstand van de rijder uit het GDI Husqvarna Team op leider Klein Kromhof bedraagt slechts acht punten waardoor het nog alle kanten op kan. Toch moet de top vier op gaan letten voor Dean Ferris van Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing. Ferris is op dit moment een vaste top vijf rijder in het Wereld Kampioenschap MXGP en zal in Markelo voor niets minder gaan dan de dagzege. Aangezien hij op slechts dertien punten staat van leider Klein Kromhof zal iedereen tot het maximale moeten gaan om hun plaats in het kampioenschap vast te kunnen houden. Heiki Laing uit Haarle en Joey Bak uit Rijssen zullen voor eigen publiek alles uit de kast halen om zo hoog mogelijk te scoren!

Naast de MX1 en MX2 klasse strijden ook de 85cc en 125cc klasse voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo. Waarin we in de 125cc klasse verschillende landgenoten aan de start krijgen, zoals de nummers 1 & 2 van de EMX125 wedstrijd in Lommel Cyril Genot en Jago Geerts. De trainingen beginnen om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 12:00 uur. De entree bedraagt 20 euro voor volwassenen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.onk-motocross.nl of www.motorcrossmarkelo.nl

Tekst: ONK – Peter Van der Sanden
Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven