X

Strijbos ontgoocheld over Belgische GP prestaties

Het is al van 2009 geleden dat er nog eens een Belg heeft gewonnen in Lommel. Het was toen Ken De Dijcker die op het hoogste podiumtrede stond met de Factory Suzuki. Maar deze veertiende wedstrijd voor de MXGP klasse op het zware zandcircuit ging niet zo best voor de Rockstar Energy Suzuki rijder Kevin Strijbos. De 29-jarige Strijbos werd vijfde algemeen maar kwam nauwelijks in de buurt van winnaar Shaun Simpson, Gautier Paulin die tweede werd en Romain Febvre die de derde plaats pakte. Strijbos werd wel gevolgd door zijn landgenoot Jeremy Van Horebeek die algemeen zesde werd, terwijl teamgenoot Clement Desalle zaterdag al uit de wedstrijd verdween door een blessure aan de rechterschouder.

“Ik schaam me echt om Belg te zijn,” zei hij dadelijk na de race. “Dit moet gewoon onze wedstrijd zijn, weet je? Zand is normaal onze speeltuin… Op het einde zat er niets meer op. Ik was gewoon mijn ritme volledig kwijt in de tweede reeks en ik rolde gewoon door de bochten en door het diepe zand heen in plaats er over te vliegen.”

Lommel is de laatste jaren het domein geworden van de Siciliaan Tony Cairoli die de laatste drie edities (2010-2011-2014) op zijn naam zette. Het jaar daarvoor was het dus Ken De Dijcker en de Spanjaard Jonathan Barragan pakte in 2008 de zege in het Lommelse zand. Clement Desalle won wel de Belgische Grand Prix in 2013 die toen in Bastonge gereden werd.

“We deden alles wat we konden,”voegde Strijbos er nog aan toe. “Wij (Suzuki) hebben hier veel gereden en getest. Het ligt dus niet aan de motor… het mag precies niet gebeuren op die dag en het lijkt wel opnieuw elk jaar het zelfde te zijn.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki