X

MXON : Frankrijk superieur naar de Pole voor USA en België…

Team France is de grote overwinnaar geworden van de Qualifying Heats voor de Motocross of Nations in het Franse Ernée. Het Franse team met Gautier Paulin (MXGP), Marvin Musquin (MX2) en Romain Febvre (Open) wonnen elk hun Qualifying Heat en zo staat Frankrijk morgen op de pole voor wel de wedstrijd van het jaar de Motocross of Nations 2015.

De tweede plaats was voor Team USA dat tweemeel een tweede plaats pakte in de heats achter de superieure Fransen met Jeremy Martin en Cooper Webb en een derde plaats in de MXGP klasse van Justin Barcia. Als derde eindigde het Belgische team met als beste resultaat de derde plaats van Jeremy Van Horebeek in de Open klasse. Julien Lieber (MX2) en Ken De Dycker pakte elk een vijfde plaats in hun Qualifying Heat en dat bracht België toch mooi op de derde plaats. Maar het was toch wel even bang afwachten voor het Belgische team omdat Julien Lieber in de voormiddag een serieuze crash maakte, maar Lieber reed toch wel knap naar een vijfde plaats in zijn klasse.

Als vierde kregen we Team Germany waar Max Nagl de kopman van is en pakte Nieuw Zeeland met niemand minder dan ex-wereldkampioen Ben Townley in het team die dan nog even knap een tweede plaats pakte en zo mooi met zijn Nieuw-Zeelands team op de vijfde plaats finishte. Het Nederlandse team met Glenn Coldenhoff, Nick Kouwenberg en Brian Bogers werd tenslotte zesde in deze Nations Qualification.

Nations Qualification :
1 Frankrijk 2p
2 USA 4p
3 Belgium 8p
4 Germany 10p
5 New Zealand 10p
6 The Netherlands 12p
7 Spain 13p
8 Austria 14p
9 Switzerland 15p
10 Estonia 16p

Tekst : @Kris…
Foto : CDS