X

Robin Bakens haalt 12e plaats binnen in Oss

In het Nederlandse Oss werd er gestreden voor de ONK punten, dit op het prachtige natuurlijke circuit van de witte ruijsheuvel. Ondanks alle regen lag het er nog goed bij in Oss, maar toch lekker zwaar voor de beste motorcrossers van Nederland en omstreken. Ook Robin Bakens was er aanwezig met het CreyMert Racing team!

In de tijdstraingen ging het niet vlot voor Robin, wat problemen met de afstelling en pech met het verkeer op de baan belande hij op een 18e plaats. Tussen de trainingen en de eerste manche werd de achtervering vervangen van de Honda, in de hoop zo het probleem met de afstelling op te lossen. In de eerste manche bleken deze aanpassingen dan niet helemaal de afstelling ten goede komen. De motor was vooral vooraan nog onstabiel en zo kwam Bakens tot wel 4 keer in aanraking met het donkere zand in Oss. Uiteindelijk kon hij de wedstrijd afwerken op een 15e plaats.

In de tweede manche wou Robin naar het starthek rijden, maar een probleem met de gas die bleef haperen belette dat bijna. Het hele team heeft hard gewerkt om het probleem op te sporen, maar met slecht 10 minuutjes tijd om in het gesloten rennerspark te komen werd het probleem niet op tijd gevonden. De tweede reeks werd aangezet met een haperende gashendel. Bakens knalde uit de start met een 10e plaats als gevolg, maar in het gedrum in de eerste ronden moest hij echter wel wat plaatsen inleveren. Naar het einde van de reeks toe werd het probleem met de gashendel erger en erger, de koppeling is er zonder twijfel aan gegaan dit weekend, want dat was soms de enige manier om de gas “dicht te draaien”. In de allerlaatste ronde kwam Bakens dan nog ongelukkig in aanraking met een gedubbelde waardoor hij een plaats verloor en als 12e over de eindmeet kwam.

“Alles wat kon tegenslaan dit weekend sloeg tegen. Eerst was het zoeken naar een goede afstelling en eens die wat beter was ontdekten we een technisch mankement vlak voor de manche. Helaas was er niet genoeg tijd meer om hier een oplossing voor te vinden, dus heb ik desondanks een haperende gas mezelf aangemeld aan de start. Het was riskant en ik ben er vrij zeker van dat de koppeling van de CreyMert Honda er nu wel doorheen is, maar alsnog rij ik een 12e plaats in de tweede reeks en algemeen bij elkaar. Tevreden ben ik niet, maar zonder twijfel wel opgelucht. Nu is het even rusten om dan te kunnen knallen in het allerlaatste ONK van het seizoen in Mill!”

Foto’s: BrentMXPics