X

Febvre spreekt over de titel en hoe zijn levensstijl veranderde

MXGP Wereldkampioen Romain Febvre kent op dit ogenblik nog geen moment van rust. Na zijn verschijning op het jaarlijkse Superbiker dit weekend in Mettet, krijgt hij ook nog een VIP-behandeling als toeschouwer tijdens de Monster Energy Cup in Las Vegas waar na hij dan rechtstreeks van uit Los Angeles naar Japan vliegt voor Yamaha, om de laatste ronde van het Japans kampioenschap te gaan betwisten op het voormalig Grand Prix circuit van Sugo.

De 23-jarige Febvre heeft er dan ook een verbazingwekkend 2015 seizoen op zitten met acht Grand Prix overwinningen waaronder in de VS als ook nog de Motocross of Nations. Toch vond Febvre wel wat tijd om eens te praten over zijn prestaties en het enorme spektakel van vorige week in Ernée waar hij een dubbele reekszege pakte in zijn eerste optreden voor het Franse team. Het werd dan ook een onvergetelijke campagne waar hij als veelbelovende ‘Rookie’ startte en eindigde als de snelste motorcrosser in de wereld.

“Het is echt een geweldig seizoen geweest,” zegt hij. “Ik geloof nog steeds niet dat ik de wereldtitel heb gewonnen en de winst er nog eens bij in Ernée… Ik denk dat ik niet beter kan doen in mijn carrière: de titel pakken, zoveel GP’s winnen en nu ook de Naties. Het word moeilijk om het zelfde over te doen!!! Ik weet dat alles goed samen viel dit seizoen, mijn fitness was goed, de motor was geweldig en het team heeft een geweldige job gedaan. Het vertrouwen werd er daar door wat meer mee verhoogd. Ik heb nu wel wat enige tijd nodig om alles wat te laten bezinken om te realiseren wat ik dit jaar gepresteerd heb.”

“Ik weet dat elke persoon op de planeet een droom heeft en de meeste kunnen het niet realiseren,” zei hij. “Nu wetende dat het mij gelukt is geeft me zoveel vertrouwen en dit moet mij helpen in de toekomst als het wat minder gaat. Maar nu ben ik een gelukkige jongen.”

Febvre moest pas vanaf halfweg het seizoen met de hoge druk beginnen om te gaan nadat hij zijn eerste MXGP GP won in Frankrijk dat slechts zijn tweede uit zijn carrière nog maar was. Maar voor de fans en de industrie tot de media, was er maar weinig twijfel aan de ‘461’ en werd hij de meest gewilde atleet in het rennerspark. In Ernée liet hij dan ook weten dat hij nog steeds aan het filteren is over alle telefoons en gesprekken die nu nog op hem afkomen.

“Ik moet het nog even gewoon worden! “ zei hij. “En er aan werken ook, want ik wil zeker mijn karakter niet veranderen. Ik denk dat dit een positief probleem is om te hebben! Zeker omdat alles om me heen een beetje gek is op het moment. Ik moet er mee leren omgaan en mijn lessen eruit trekken voor volgend jaar. Het is ook steeds moeilijker om rond te lopen in de paddock zonder iemand rond mij… maar dit is wel een leuk probleem om te hebben.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha