X

Husqvarna SKS Racing NL Team en Lars van Berkel bundelen krachten in 2016

Het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft gisteren een overeenkomst gesloten met Lars van Berkel uit Veghel. Van Berkel heeft dit jaar een sterk seizoen gereden waarin hij het EK MX2 in Lommel won en tweede is geworden in het Open Nederlands Kampioenschap MX2. Binnen de professionele werkwijze en goede structuur van het Husqvarna SKS Racing NL Team hopen van Berkel en de teamleiding dat hij zijn stijgende lijn in 2016 verder kan zetten.

De planning van het team is om in 2016 het volledige Open Nederlands Kampioenschap MX2 te rijden en bij voldoende vorm aan een 5-tal vooraf geselecteerde Grand Prix MX2 wedstrijden deel te nemen. De open plaatsen in de team kalender worden aangevuld met NK en ADAC wedstrijden.

De eerste wedstrijd waarin Lars voor zijn nieuwe team op een Husqvarna in actie gaat komen is de Red Bull Knock Out in het weekend van 28 en 29 november. In de aanloop op deze wedstrijd zal hij flink gaan trainen zodat hij deze slijtageslag voor mens en machine tot een goed einde kan brengen.

Het streven van het team is om met de huidige teamrijders Sven van der Mierden, Carsten Goedegebure en Davey Janssen verder te werken in 2016. Gesprekken bevinden zich in een afrondende fase en wanneer hier meer over bekend is, zal dit naar buiten gebracht worden.

Toine Uijttewaal, teameigenaar Husqvarna SKS Racing NL Team:’’We zijn erg blij dat we Lars binnen ons team hebben volgend jaar. Hij heeft het dit jaar heel goed gedaan en voor ons team is hij een echte aanwinst. De onderlinge sfeer en collegialiteit vinden we erg belangrijk en we zijn er zeker van dat Lars hierin past. Naast Lars komt ook zijn begeleider Heikki van den Berg naar ons team. Hij gaat Hans Koenen (teamcaptain) ondersteunen op het gebied van training en rijvaardigheid. Deze meerwaarde, de technische know-how van Hans en de competitieve Husqvarna motoren zorgen voor een enorm sterke basis waarbij het onze rijders aan niets zal ontbreken om te kunnen presteren. Ondanks dat dit seizoen net ten einde is, kan ik bijna niet wachten totdat het nieuwe seizoen van start gaat’’.

Lars van Berkel:’’Het is fijn om een overeenkomst te kunnen sluiten met zo’n professioneel team. Ik ben tevreden over mijn resultaten van dit seizoen en ik ga er alles aan doen om ook volgend jaar goed te presteren. We hebben ervoor gekozen om niet de vele kilometers die een EK seizoen met zich meebrengen te gaan maken maar te kiezen voor een aantal Grand Prix wedstrijden die in de buurt zijn. In combinatie met de ONK en NK wedstrijden in Nederland en de ADAC Masters Series hebben we zo een hele mooie kalender in 2016’’.