X

Officieel: Clement Desalle naar Kawasaki!

Het hing al even in de lucht, maar nu is het nieuws officieel. Clement Desalle wordt de opvolger van Ryan Villopoto bij het Kawasaki Racing Team en zal teamgenoot worden van uittredend MX2 wereldkampioen Jordi Tixier. Onze landgenoot heeft getekend voor twee jaar bij KRT.

“Het is nooit een makkelijke beslissing om te veranderen” Wist Clement ons te vertellen. “Maar ik ben wel opgelucht en blij dat ik het nu kan bekendmaken dat ik voor KRT zal uitkomen in 2016 en 2017. Ik heb het altijd naar m’n zin gehad bij Suzuki, maar het was tijd voor verandering. Daarnaast hebben ik en Thierry Chizat Suzzoni (teammanager) het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Alsook kom ik terug bij de mechanieker waar alles bij begon, Fançois Lemariey was namelijk mijn mechanieker bij LS Honda in 2009.”

De teammanager Thierry Chizat Suzzoni wist ons ook nog te vertellen erg blij te zijn met de komst van Desalle, daarnaast zal hij ook met Tixier een wereldkampioen in zijn team hebben. “Het is fijn om zo de toekomst tegemoet gaan, dit jaar was het niet alleen moeilijk omdat we Villopoto in de rangen hadden, een piloot die héél erg veel aandacht trekt, maar tegelijkertijd niks van de circuits en het kampioenschap kent. Maar ook wisten we voor dat het seizoen begon we op zoek moesten gaan naar twee nieuwe piloten. Niet simpel als je de huidige situatie bekijkt om twee piloten te vinden die kunnen mee strijden voor een MXGP wereldtitel.”

Tenslotte wist Clement Desalle ons ook nog te vertellen dat alles volgens schema loopt met de schouder. “Binnen een twee-tal weken mag ik de schouder terug belasten tijdens fysieke trainingen, maar de motor blijft nog even langs de kant. Als dan alles goed loopt kan ik eindelijk sinds het begin van mijn blessure nog eens een motorcross stuur in handen nemen!” Aldus Desalle

Tekst: Frederik Van Eeckhoven