X

Rick Elzinga en Kay Karssemakers op het podium in strandcross in Vlissingen

Het Beursfoon Rockstar KTM Team heeft tijdens de strandcross in Vlissingen met Rick Elzinga en Kay Karssemakers twee podiumplaatsen in de wacht weten te slepen. Rick wist de wedstrijd met een 2-1 in de manches te winnen en Kay Karssemakers werd met tweemaal een derde plaats netjes derde in het dagklassement. Stef Karssemakers kwam in beide manches op een tiende plaats over de finish en Sem Beijer wist in zijn allereerste wedstrijd op de 85cc grote wielen net geen top vijftien plaats te bemachtigen en werd in de eerste manche zestiende. In de tweede manche reed hij wel in de top vijftien maar maakte toen een aantal fouten waardoor hij niet verder kwam dan een eenendertigste plaats.

De publieke belangstelling was groot in Vlissingen. De organisatie was perfect voor elkaar. Deze mannen weten hoe ze iets moeten organiseren omdat het maar liefst de dertigste keer was dat ze een strandcross organiseerden. Het hele Beursfoon Rockstar KTM Team kwam aan de start, met uitzondering van Ivano van Erp. Er werden twee manches verreden van vijftien minuten over het mooie strand van Vlissingen.

In de eerste manche was het Kay Karssemakers die kopstart wist te nemen en in de eerste ronden netjes aan de leiding bleef rijden. Ook Rick Elzinga zat er goed vooraan bij en hield alles vanaf een derde plaats goed in de gaten. Stef Karssemakers kwam op een zesde plaats uit de start en Sem Beijer zat daar op zijn Eurol gesmeerde KTM machine niet ver achter. Sem reed in Vlissingen zijn allereerste wedstrijd in de 85cc grote wielen en deed dit netjes. Beide rijders hadden het goed naar hun zin op het zware zandcircuit maar door een valpartij viel Stef terug naar een tiende plaats. Rick kwam als tweede over de finish en Kay werd netjes derde. Sem kwam in zijn eerste manche op een KTM SX85cc grote wielen op een zestiende plaats over de finish.

Kay had het starten duidelijk onder de knie in Vlissingen want ook in de tweede manche stuurde hij zijn goed geprepareerde KTM machine als eerste door de eerste bocht. Rick begon gelijk achter Kay aan de wedstrijd en ging in de aanval om hem te passeren. Dit lukte na een aantal bochten en begon vervolgens weg te lopen bij zijn achtervolgers. Rick werkte een constante wedstrijd af en kwam met een veilige voorsprong als winnaar over de finish. Ook Kay wist na zijn goede start netjes stand te houden in de top drie en kwam als derde over de finish. Net als in de eerste manche kwam Stef op een tiende plaats over de finish. Sem reed in de beginfase in de top vijftien maar helaas maakte hij toen een paar fouten waardoor hij niet verder kwam dan een eenendertigste plaats.

Rick won het dagklassement en met een derde plaats mocht ook Kay plaats nemen op het dagpodium. Voor alle rijders van het team was het een leerzame dag met wederom een overwinning voor het team. Aankomend weekend zal het Beursfoon Rockstar KTM Team van start gaan in de supercross in Schijndel.