X

Shaun Simpson naar Wilvo Forkrent KTM

Brits kampioen en tevens de nummer vier van de MXGP Shaun Simpson krijgt fabriekssteun van KTM en dit zal gebeuren onder het luifel van het Wilvo Forkrent KTM team volgend seizoen. De 27-jarige Simpson verdiende dit door de Oostenrijkers twee Grand Prix zeges te schenken met de 2015 en 2016 450SX-F motor toen hij respectievelijk de Grand Prix van België en Nederland wist te winnen. Simpson krijgt ook nog een andere Brit als teamgenoot, namelijk Adem Sterry die aan zijn eerste volledige seizoen in de MX2 zal beginnen in 2016.

Het was al een tijd zeker dat Simpson in het oranje ging blijven nadat hij aan zijn beste seizoen uit zijn carrière bezig was in 2015, waar hij toch wel mooie resultaten neerzette en enkele GP zeges pakte als beste privé rijder voor het Hitachi Construction Machinery Revo KTM team. Met Steve Turner’s team krijgt hij nu wat meer nauwere banden met de KTM fabriek in Mattighofen, die toch wel hoog oplopen met Simpson. De Schot was blijkbaar ook het doelwit van zowel Suzuki als Husqvarna, maar voelde zich toch comfortabeler met de steun van KTM en hun ’16 motoren. Deze motor gebruikte hij al tijdens de AMA National in Unadilla waar hij toch mooi vierde werd, als ook tijdens zijn GP zege in de MXGP van Assen. Hij won dan ook nog eens de Britse titel voor de tweede keer op rij nadat hij voor de rest een ongeslagen seizoen reed in het Verenigd Koninkrijk.

Steve Turner krijgt dus de meest succesvolle Britse rijder op dit ogenblik in zijn team en word daarmee één van de meest presentabele satelliet teams uit de paddock. Het team had de afgelopen drie jaar niet het geluk aan hun zijde met voormalig Grand Prix winnaars Jonathan Barragan en Steven Frossard aan boord en dan was er ook nog de ongelukkige Jake Nicholls die door blessures het grotendeels aan de kant stond.

“Shaun is een rijder die ik al lang bewonder. Hij is professionele, sympathieke en een goeie ambassadeur, niet alleen voor de sport maar ook voor het team,” zei Turner wanneer we hem vroegen om wat commentaar. “Ik ben al volop bezig met volgend seizoen en ik weet wat we hem kunnen bieden als steun en middelen die hij nodig heeft om zijn volgende niveau te bereiken.”

Simpson die het grootste deel van het jaar in België verblijft en het Wilvo Forkrent KTM workshop maar net over de grens in Nederland ligt, zal Simpson tijdens de Supercross Parijs-Lille in november toch nog verschijnen voor het Hitachi Construction Machinery Revo KTM team van Roger Magee. Verwacht word dat hij begin december zal beginnen testen met het nieuwe team.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM