X

Amerikaan Jace Owen weet Aranda te stoppen!

In Chemnitz stond er afgelopen weekend wederom een ADAC SX cup wedstrijd op het programma. Het seizoen was toe aan zijn derde proef van de vier en deze keer was het niet de Fransman Gregory Aranda die met de grootste trofee naar huis ging, maar de Amerikaan Jace Owen.

Het is op vrijdagavond dat we zien dat ook Gregory Aranda een fout kan maken, in de main event maakte hij een kostbaar foutje en kwam zo slechts als vijfde over de finish gereden. Vooraan was het een Amerikaans feestje, zo wist Austin Politelli op zijn Yamaha de finale te winnen voor Jace Owen en Ben Lamay. Op de vierde plaats kregen we dan de eerste niet Amerikaan, namelijk de Fransman Thomas Ramette.

Op zaterdagavond was het duidelijk dat Aranda zijn foutje van de vorige avond wou recht zetten. Als een bezetene gaat hij tekeer en hij kan zo goed als onbedreigd de overwinning nemen. Wederom tweede is Jace Owen, hij heeft genoeg aan deze 2 tweede plaatsen om zichzelf koning van Chemnitz te kronen. Ben Lamay wist ook weer de derde plaats te veroveren en kwam daarmee ook op een derde plaats algemeen. Austin Politelli die op vrijdag nog de overwinning nam kwam op zaterdag niet tot scoren.

In de SX2 klasse werd het Spaanse feestje doorbroken. Het Franse talent Yannis Irsuti wist 3 van de 4 main events te winnen en in het vierde main event wist hij als derde te eindigen, dit was overduidelijk genoeg voor een knappe overwinning. Op de tweede plaats kregen we de Canadees Kade Walker, hij presteerde een beetje onregelmatig doorheen het weekend maar wist wel het vierde main event te winnen. De Brit Paul Coates finishte derde algemeen.

SX1 – Koning van Chemnitz
SX2 – Prins van Chemnitz

Tekst: Frederik Van Eeckhoven
Foto: Archief