X

Febvre klaar voor laatste definitieve Yamaha tests

Uitnodigingen en wedstrijden rijden op drie continenten in de afgelopen maand hebben het enthousiasme van Romain Febvre zeker niet aangetast na zo een schitterend 2015 seizoen. De MXGP wereldkampioen had bij manier van spreken maar een uurtje herstel tijd van zijn SX debuut in de Supercross van Parijs-Lille voordat hij naar Italië moet afreizen voor de verdere test van zijn YZ450FM die hem naar de titel bracht.

Volgens bronnen die heel dicht bij het team van Yamaha Factory Racing Yamalube staan, hebben Febvre en zijn teamgenoot Jeremy Van Horebeek al heel wat positieve vooruitgang geboekt met hun factory bikes op gebied van de motor en het nieuwe frame dat ze willen gebruiken. Zijn uitstap naar de laatste ronde van het kampioenschap in Sugo-Japan werd dan ook meteen ook gekoppeld aan een test sessie met de ingenieurs van Iwata. Het team vergeleken dan ook meteen het karakter en de prestaties van de motor. Het department Rinaldi YRRD zorgde er dan ook voor dat de 23-jarige Febvre wat extra vermogen zal krijgen aan het starthek. Dit was toch wel iets waar Yamaha een aanzienlijke verbetering wil aan brengen voor 2016, omdat Febvre niet zo productief was met de holeshots afgelopen seizoen.

De nieuwe Yamaha testen in Italië zal worden gebruikt om oplossingen te vinden en wat te fine-tunen van de geometrie. Verder zal het team na Nieuwjaar terug naar Sardinië trekken voor het testen van de veringen en de voorbereiding te beginnen voor het nieuwe Grand Prix seizoen.

Voor Febvre is 2015 bijna klaar, enkel moet hij zich nog presenteren op het FIM Gala Award in Jerez maar dit gebeurt na het testwerk. “Mettet (Superbiker Supermotard) was goed en eindigde ik als tweede, dan was er Japan en Lille dat voor het plezier was maar waar ik toch wel wat enkele tips heb kunnen opdoen,” zei hij afgelopen zondag in Lille. “Aan het einde van dit weekend heb ik wel veel geleerd, ik denk dat het leerrijk geweest is. 2015 is een geweldig seizoen geweest en het loopt nu stilletjes aan naar het einde.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha