X

Officieel: Ben Townley voor Suzuki in de MXGP’s

Het is officieel, de Nieuw-Zeelander Ben Townley zal volgend jaar voor het fabrieks Suzuki team uitkomen in de MXGP klasse. De 30-jarige Ben is geen onbekende in het wereldkampioenschap. Zo wist hij in 2004 wereldkampioen MX2 te worden en ook in de AMA wedstrijden heeft hij mooie dingen laten zien, zo legde hij in verschillende kampioenschappen het vuur aan de schenen van Ryan Villopoto.

Het was niet de bedoeling van Townley om na een dikke 2 jaar terug te keren naar het allerhoogste niveau, maar hij is er zeker van dat met de steun van het Suzuki team hij terug een kans maakt op een tweede wereldtitel. Dat Townley nog goed met de motor kan rijden liet hij zien tijdens de motocross des nations, waar hij in de derde manche tweede werd achter Romain Febvre.

Met Townley in het team heeft Kevin Strijbos er een goede trainingspartner en teamgenoot bij. Teammanager Sylvain Geboers gelooft in de kwaliteiten van Townley en is er steevast van overtuigd dat hij met Strijbos erbij twee kandidaten heeft voor de wereldtitel. Echter beseft hij wel het risico dat er aan verbonden is om iemand terug te halen uit zijn comeback.

 

Tekst: Frederik Van Eeckhoven

Foto: CDS