Tonus bijna terug op de motor maar onbeslist over welke SX Coast

Tonus bijna terug op de motor maar onbeslist over welke SX Coast
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

2015 werd een jaar om snel te vergeten voor voormalig MX2 Grand Prix winnaar Arnaud Tonus. Maar de Pro Circuit rijder is weeral bijna klaar om terug te gaan rijden met zijn KX250F in de komende weken om zich te gaan richten op de AMA 250SX series 2016.

In de winter van 2015 was Tonus nog herstellende van een gebroken pols en daarom werd er gekozen om in de East Coast van start te gaan en zo toch een twee maanden meer voorbereidingstijd te hebben. Desondanks een veelbelovende start werd de Zwitser getroffen door een virus in het bloed. Door deze tegenslag miste hij ook nog eens de AMA Nationals afgelopen zomer en mag hij nu pas terug met de motor rijden na een behandeling en aantal grote test om er voor te zorgen dat hij geen last zou hebben van een terugval.

92372_200_s_15_02_3793

In zijn debuut seizoen voor het Pro Circuit team was Tonus wel nog veilig in de wetenschap dat 2016 zijn tweede seizoen zou worden in zijn overeenkomst en is het maar een kwestie van dagen wanneer hij terug op de Califonische test circuits in de buurt van Lake Elsinore te vinden zal zijn. “Ik weet wat mijn lichaam mij verteld en het gaat langzaam steeds wat beter,”zei hij. “Ik zal dan ook binnenkort weer op de motor zitten.”

Tonus heeft ook nog niet bevestigd in welke supercross serie hij zal aantreden. De West Coast start op 9 januari met Anaheim I en de East Coast start in Atlanta op 27 februari. Hij moet in de komende weken laten weten in welke richting teambaas Mitch Payton zijn rijders rooster moet gaan aansturen.

LEES MEER  McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki

Uw reacties

Ook te lezen