X

Clement Desalle breekt arm in Valence !!!

De Monster Energy Kawasaki rijder Clement Desalle mist waarschijnlijk de start van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross 2016 met een gebroken arm die hij opliep tijdens de laatste reeks van de Internationale Motorcross in Valence (Frankrijk) van afgelopen weekend.

De Belgische rijder die al meerdere malen de winst pakte op het heuvelachtige circuit in de voorgaande jaren was ook nu op weg naar een nieuwe zege in dit pre-seizoen, tot dat hij een sprong maakte over de tafelberg aan de finishlijn en daar zwaar ten val kwam toen hij uiteindelijke winnaar Shaun Simpson wilde passeren.

De Schot pakte het weekend ervoor al de zege in Hawkstone Park voor de Kawasaki rijder en leidde nu ook de superfinale voor Desalle.

“Ik kon het niet zo goed zien omdat ik voor hem reed, maar we kwamen beneden in de laatste bocht voor de finish en rijden dan recht naar de tafelberg,” zegt de Wilvo Virus Performance KTM rijder. “Ik had het spoor aan de binnenkant en ik hoorde hem buitenkant komen van mij. Ik sprong en schrobde aan de binnenkant en hoorde de motor in hoog toerental naast me. Ik deed een klein blik naar links en zag enkel de motor voorbij vliegen. Ik denk dat hij mij nog wilde pushen en maakte dan een grote fout. Dit was zeker niet goed.”

Desalle lag er meteen terwijl zijn KX450F bijna in de nabijgelegen menigte vloog. Desalle landde op zijn rechterkant en meteen werd er gevreesd voor een breuk aan de pols, dat ook later werd bevestigd door bronnen dicht bij het fabrieksteam. Het KRT team kon al niet rekenen op Jordi Tixier door polsproblemen voor de openings Grand Prix’s en is dit een nieuwe schok voor het team dat in Holland zijn basis heeft. De details voor een operatie of herstelperiode voor de #25 zijn nog niet bekend. Desalle vervoegd daarmee ook Tony Cairoli, Romain Febvre en Pauls Jonass als de rijders die problemen hebben opgelopen nog voor de start van het wereldkampioenschap in Qatar.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Kawasaki