X

Steven Lenoir valt in bij 24MX Lucas Oil Honda

Het nieuwe 24MX Lucas Oil Honda team zal in Valkenswaard zijn MXGP debuut maken met Steven Lenoir. De Britse MX2 kampioen Steven Lenoir werden aangetrokken nadat beide permanente rijders Ken De Dycker en Matiss Karro gekwetst raakten.

Door een spijtige samenloop van omstandigheden stond 24MX Lucas Oil Honda op één week van de WK opener in Qatar zonder rijders. Met twee opeenvolgende overzeese GP’s was de tijd té kort om waardige vervangers op een professionele manier aan de start te brengen.

De Fransman Steven Lenoir zal in Nederland zijn MXGP debuut maken. De 24-jarige ex-Europees kampioen MX2 legde zich de voorbije jaren toe op de Britse kampioenschappen. Na vier seizoenen in Groot-Brittannië schreef hij Britse MX2 en MX2 Nationals titels op zijn naam. Deze winter maakte Steven een succesvolle overstap naar de 450. Hij onderstreepte ook zijn potentieel in de topklasse door podiumplaatsen in Franse internationale wedstrijden eerder dit seizoen. Daarnaast staat Lenoir ook bekend om zijn technische feedback, zo is hij testrijder voor ondermeer Bos suspension.

Steven Lenoir: “Het is cool om zo te kunnen terugkeren in de GP’s! Op dit moment voel ik me goed. Het rijden op de 450 loopt lekker, en de grotere motor pas wel bij mijn stijl. Natuurlijk is het al even geleden dat ik nog in het WK reed maar ondertussen heb ik niet stil gezeten. Mijn periode in Engeland heeft me geholpen om de rijder te worden die ik nu ben. Ik ben er zeker op vooruit gegaan, ik ben sterker en volwassener geworden. Als piloot ben ik nu veelzijdiger. In de eerste plaats wil ik gewoon van deze ervaring genieten, ik wil er het beste van maken zonder al te veel druk. Bedankt aan mijn teambaas (Team Dyer and Butler) om mij te laten rijden in de GPs en merci 24MX Lucas Oil Honda voor de fijne uitnodiging!”

Marc Boone, teameigenaar 24MX Lucas Oil Honda: “We kijken er naar uit om eindelijk te kunnen rijden. De laatste weken waren lastig maar we zijn blij om aan de start te staan met een getalenteerde jonge pilot zoals Steven Lenoir. Met Steven hebben we een ambitieuze jonge rijder op onze motor. Hij heeft nog niet zoveel ervaring op de 450, maar het valt meteen op professioneel en gedreven hij is. Dit alles was echter niet mogelijk zonder medewerking van Steven’s teambaas die zijn fiat gaf om zijn rijder uit te lenen. We hebben ook gepraat met Tanel Leok. Pas op het allerlaatste moment ging die overeenkomst niet door. Jammer, maar helaas is zoiets soms onvermijdelijk.”